Twitter Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers wijst op hypocrisie Twitter na blokkeren Trump

Twitter heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer binnen enkele dagen geblokkeerd. Dit keer gaat het om een permanente ban. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is niet enthousiast.

'Twitter is een bedrijf dat de vrijheid heeft met huisregels de vrede te bewaren en dus Donald Trump de toegang tot z’n winkel mag ontzeggen', maakt de lijsttrekker van de christelijke regeringspartij duidelijk. 'Maar trek dan wel één lijn. Zeker in een regio dat snakt naar vrede en waar een land en leider in woord en daad constant haat zaaien.'

Bij zijn tweet citeert Segers Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran. In de tweet roept Khamenei op tot verzet tegen de Joodse staat Israël. Wie Khamenei kent, weet dat dergelijke oproepen uit zijn mond verre van onschuldig zijn. Hij noemde Israël eerder "een kwaadaardige tumor die moet worden uitgeroeid". Eerder bestempelde hij Israël als "barbaars", "infantiel" en "de sinistere en onreine hondsdolle hond van de regio".

Donderdag zette Twitter het privé-account van Trump, dat 88 miljoen volgers heeft, al een half etmaal op zwart. Het bedrijf wilde dat de president drie tweets van woensdag zou verwijderen. Na verwijdering mocht hij voor straf 12 uur lang niets tweeten. Twitter waarschuwde al dat als Trump door zou gaan met zulke tweets, hij permanent geblokkeerd zou worden. Ook Facebook en Instagram hebben de accounts van Trump in elk geval tot na de inauguratie van Joe Biden op zwart gezet.

Behalve Khamenei zijn ook andere wereldleiders die regelmatige 'alternatieve feiten' posten niet door Twitter geblokkeerd, onder wie ook leiders die stelselmatig mensenrechten schenden. Onder andere de Turkse president Erdogan, president Nicolas Maduro (Venezuela) en de officiële woordvoerders van de Chinese en Russische regering zijn actief op Twitter.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Twitter Instagram en Facebook zijn instaat een willigkeurige blokkade op te leggen en hebben meer macht dan menige overheid mede door inmenging van deze bedrijven met hun kapitaal die de koers bepaalt in menig belijd. De vraag is willen wij dit terug dringen, ik ben er me van bewust dat dit een illusie is want willen wij terug wat wij laten opdringen.