Kees van Helden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2021 door Redactie

Kees van Helden stopt bij Schreeuw om Leven vanwege meningsverschil

Er komt definitief een einde aan het huwelijk tussen Kees van Helden en de christelijke pro-life organisatie Schreeuw om Leven. Aanleiding is een onoverbrugbaar visieverschil over de aansturing van de organisatie. Dit blijkt uit een dinsdag opgestelde verklaring aan personeelsleden, vrijwilligers, donateurs en andere betrokkenen.

Er is al langere tijd een meningsverschil tussen bestuur en directie over de leiderschapsvisie van Schreeuw om Leven. Het bestuur van de stichting wilde eerder niet expliciet duidelijk maken in hoeverre directeur Kees van Helden (op non-actief gesteld, red.) in het professionaliseren van Schreeuw om Leven tekort is geschoten. Wel is duidelijk dat het professionaliseren van Er is hulp, de hulpverleningstak van Schreeuw om Leven, de belangrijkste prioriteit voor interim-directeur Ed van Hell is. Hij werd aangesteld nadat Van Helden zich ziek meldde en uit beeld verdween.

Het bestuur stelde een externe tweekoppige onderzoekscommissie in. Voor buitenstaanders is de uitkomst van het onderzoek niet bekend. Een groep verontruste vrijwilligers zet hier vraagtekens bij omdat de bevindingen van de onderzoekscommissie geen recht zouden doen aan de inzet van Van Helden. Het bestuur en Van Helden hebben afgesproken in naar buiten toe geen toelichting te geven over het conflict. Beide partijen zijn 'in gezamenlijkheid' uit elkaar gaan.

Van Helden was sinds 2016 actief als directeur bij Schreeuw om Leven. Destijds nam hij het stokje over Bert Dorenbos. Sindsdien vaart de stichting een minder activistische koers met een grotere nadruk op hulpverlening en pastoraat. Ed van Hell blijft interim-directeur tot er later dit jaar een nieuwe directie is aangesteld.

Reacties

C
Ontzettend jammer deze gang van zaken, mede dat er naar de media is gestapt. Dit is voedsel voor d eboze die weer zijn zin lijkt te krijgen. Maar wij 'christenen' moewten niet angstug om ons heen kijken, maar ook eens Jesaja 41 lezen. God geeft alle dingen en zet alle dingen op zijn/haar plaats.?

Beter was het dat 'die vrijwilligers' eerst eens op de knieen zouden zijn gegaan, en vragen 'Heere wat wilt u wat wij doen zullen! Kees va Helden wens ik aller goeds toe en hij heeft zich volledig ingezet voor deze Pro Life organisatie.A
Heel jammer en demotiverend voor de achterban/ vrijwilligers.

En een aanleiding tot spot voor buitenstaanders.

Beschamend.
C
Ook voor Ed van Hell moet gebeden worden, vooral voor de tak 'Er is hulp'

Maar het ius en blijft in en in triest dat mensen tkv het ongeboren leven rollen over de straat. Dat 'Schreeuw om Leven' op haar verdere weg gaat wandelen in de liefde: 1Joh.1:6 HSV Pas dan kunnen wij standhouden tegenover de dwaalleraars en -lerares-sen.?

Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen