jong koppel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 januari 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn vriend is heel erg gesloten over zijn geloof'

"Mijn vriend en zijn familie zijn overgestapt naar een evangelische gemeente. Als ik mijn vriend mee neem naar een dienst in mijn kerk, hebben we achteraf discussie. Hij vindt het helemaal niks al die “poespas” er omheen. Hij is niet bijzonder bezig met bijvoorbeeld catechisatie, Bijbellezen, bidden etc. Ik daarentegen dus wel. Mijn vriend is heel erg gesloten over zijn geloof, terwijl ik er graag over wil praten. Ik maak me nu al zorgen over later als ik echt volwassen ben", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Het is goed je hier erg mee zit, want het is inderdaad heel belangrijk", maakt ds. J.A. van den Berg duidelijk. "Sterker nog, deze vraag gaat over het allerbelangrijkste, namelijk hoe we moeten leven met God. (...) Daar komt bij dat ik echt bezorgd word wanneer ik lees dat jouw vriend niet zo bezig is met catechisatie, Bijbellezen en bidden. Daaruit blijkt, volgens mij, dat het geloof niet belangrijk is voor hem. 

Terecht maak jij je nu al zorgen over later als je volwassen bent. Het is inderdaad heel belangrijk om een man te krijgen die kinderen in het geloof wil opvoeden. Je hebt gelijk dat het niet verstandig zou zijn om minder serieus met het geloof om te gaan. (...) Mijn advies is om jouw gevoelens eerlijk uit te spreken tegen je vriend. Vertel hem dat jij nadenkt over de toekomst en een man wilt die kinderen in het geloof opvoedt. Zeg hem dat jij niet anders kunt dan serieus omgaan met de dingen van het geloof. 

Het is beter om de relatie nu te verbreken dan later de bittere vruchten ervan te plukken. Vraag aan de Heere om wijsheid om dit met je vriend te bespreken en om kracht om hierin standvastig te zijn", aldus de hervormde predikant uit Sint Anthoniepolder.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen