Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2021 door Tyler Huckabee

Het verbond tussen evangelicals en Trump heeft veel schade aangericht

Woensdag bestormde een grote menigte Trump-aanhangers het Capitool in Washington. "We gaan voor recht door het gevecht", sprak Rudy Giuliani, de juridisch adviseur van president Trump de verzamelde menigte vlak daarvoor toe. "We gaan naar het Capitool want we kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid", zei de president vervolgens, waarna de demonstranten het Capitool daadwerkelijk bestormden en binnendrongen. Het Trumpisme oogste wat het gezaaid heeft.

De politie en beveiligers werden overrompeld. Er vielen 4 doden en er werden 52 mensen gearresteerd. De Amerikaanse vlag in het Capitool werd vervangen door een Trump-vlag. Er heerste chaos en anarchie in het middelpunt van de Amerikaanse democratie. 

Jesus saves
Verschillende christelijke elementen waren onderdeel van de rellen. Borden met 'Jesus saves' en 'Jesus 2020' stonden volgens Relevant Magazine centraal binnen de menigte. Uitingen van christelijk nationalisme. Het christelijk nationalisme dat vanaf het begin de motor is geweest van het Trumpisme. De duistere gangmaker in zijn rommelige machinekamer. Deze gebeurtenissen waren te voorspellen, ze werden verwacht. 

Borden met 'Jesus saves' en 'Jesus 2020' stonden volgens Relevant Magazine centraal binnen de menigte.

De bekende schrijver en voorganger John Piper kreeg behoorlijk wat kritiek te verduren toen hij in november vertelde niet op Trump te gaan stemmen. Hij veroordeelde Bidens pro-abortus standpunt maar was van mening dat Trumps karakter ook dodelijk was. "Het is een dramatische fout om te denken dat dodelijke invloeden alleen door iemands beleid naar voren komen en niet door iemands karakter", zei Piper.

Eeuwige dood
"Wanneer een leider het voorbeeld geeft van zelfingenomenheid en zelfverheerlijking dan geeft hij het meest dodelijke voorbeeld ter wereld. Hij wijst zijn land op vernietiging. Vernietiging op meer manieren dan wij kunnen bedenken. Het is naïef om te denken dat iemand pro-life kan zijn terwijl hij continu karaktereigenschappen toont die tot de dood leiden. De tijdelijke dood en de eeuwige."

"Overduidelijke borstklopperij, vulgair gedrag, immoraliteit en onrust stoken zijn niet alleen slecht voor jezelf. Ze zijn destructief voor het hele land", aldus John Piper.

Trumpisme en haar ongemakkelijke verbond de evangelicals heeft enorm veel schade aangericht. De mislukte machtsovername in het Capitool maakt dan pijnlijk duidelijk.

Wat je ook van John Piper vindt hij bleek over een vooruitziende blik te beschikken. Het bewijs daarvan vind je op elk nieuwskanaal. De president deed nog een halfslachtige poging om zijn aanhangers tot bedaren te brengen maar vermengde zijn boodschap opnieuw met allerlei beweringen over zogenaamd verkiezingsfraude.

De poging om politiek en persoonlijkheid gescheiden te houden is bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Trumpisme en haar ongemakkelijke verbond de evangelicals heeft enorm veel schade aangericht. De mislukte machtsovername in het Capitool maakt dan pijnlijk duidelijk. Ook al zijn er christenen geweest met goede intenties, de waarschuwingssignalen zijn er al vanaf het begin. Slecht gezelschap tast je karakter aan. Een slecht karakter kan de hele gemeenschap aantasten. Kijk eens naar de vruchten van deze verziekte boom. Een beweging vol christelijke uitingen die de Amerikaanse verkiezingen wil overnemen. Het zou grappig zijn als het niet zo ontzettend triest was.

Beth Moore
Op Twitter namen christenen openlijk afstand van al die uitingen die in de menigte te zien waren. "Ik ken die Jezus niet waarmee sommigen rondzwaaien op die beelden. Misschien dat ze daar staan in de naam van een andere Jezus maar dat is niet de Jezus van de Bijbel", liet Beth Moore weten.

Eerder deed Moore al een oproep om als christenen te stoppen met het steunen van Trump. Voorganger Rick Warren haalt op Twitter de Bijbel erbij. "Dit is wat God zegt: 'Als de leider op gerechtigheid uit is zal het land sterk zijn. Maar wanneer hij op geld uit is, zal hij zijn land ten gronde richten' (Spreuken 29:4)."

Tyler Huckabee is hoofdredacteur van Relevant Magazine. Bovenstaand artikel is een vertaling van dit oorspronkelijke verhaal.

Reacties

J
@Kees Van der Vliet: “Biden is aangewezen als nieuwe president en Trump heeft inmiddels zijn verlies toegegeven. Hier verder over discussieren voegt verder niets toe.”Zoals ook de Belgische politica Gwendolyn Rutten zegt: “Het gaat om de FEITEN”. Inderdaad. Maar is daarmee de discussie ten einde? Want voor Kees en Gwendolyn zijn de feiten: de (foute) verkiezingsuitslag en niet het FEITELIJKE

verkiezingsbedrog.

K
Biden is aangewezen als nieuwe president en Trump heeft inmiddels zijn verlies toegegeven.

Hier verder over discussieren voegt verder niets toe.
P
Opnieuw bemerk ik dat ook mv Visser (net als veel andere Trump aanhangers) slachtoffer zijn van een compleet irreëel beeld van de werkelijkheid. Het gif van de vele leugens van Trump en de complot theorien heb blijkbaar ook haar besmet. .....Hoe is het mogelijk ?

Hoe kunnen mensen getuige van de Heer zijn en tegelijkertijd Zijn naam zo besmeuren?
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events