christen afrika nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2021 door Redactie

Triest einde van 2020 belooft niet veel goeds voor Nigeriaanse christenen in dit nieuwe jaar

In de laatste twee weken van december 2020 vielen er meer dan 200 slachtoffers door moslimterreur in Nigeria. Volgens Nigeriaanse mensenrechtenadvocaat Emeke Umeagbalasi is de kerstmaand een van de dodelijkste maanden voor Nigeriaanse gelovigen. "We zien het aantal moorden toenemen", aldus Umeagbalasi volgens de Christian Post.

De mensenrechtenadvocaat vreest dat christenvervolging in het land nog sterker toe zal nemen in 2021. "We zien een continue stijging in de aanvallen op christenen. Er is niets wat suggereert dat we iets anders kunnen verwachten. De veiligheidsdiensten van het land bestaat vooral uit moslims, wat het onwaarschijnlijk maakt dat christenen door hen tegen moslimterreur beschermd zullen worden."

Verschillende islamitische terroristengroepen trekken door Nigeria en laten een spoor van verdriet, vernieling en dood achter. Zo zijn groeperingen van Boko Haram, ISWAP en Fulani actief in het Afrikaanse land. Christenen worden ontvoerd, verkracht en vermoord verschillende redenen. In veel gevallen gaat het om geld, maar ook om wraak en religie.

Wereldwijde ontwikkelingen hebben volgens Umeagbalasi ook invloed op de situatie in zijn vaderland. "Als Bidens regeringstermijn ingaat zal hij hen hun gang laten gaan in het moorden", aldus de mensenrechtenadvocaat. "Hetzelfde geldt voor de regering in Nigeria zelf." De Nigeriaanse jurist beredeneert dit op basis van de actieve houding van Trump in het tegengaan van moslimterreur in Afrika ten opzichte van de eerdere Democratische president Obama. 


Christenvervolging
- Politie valt binnen tijdens kinderbijeenkomst megakerk in China
- Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom
- Daniela's vader werd doodgeschoten omdat hij vertelde over Jezus
- Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie
- Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events