Bert van Leeuwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2021 door EO

De coronacrisis stopt Bert van Leeuwen niet om ruzies op te lossen

Oude conflicten met nieuwe oplossingen? De coronacrisis weerhoudt EO-presentator Bert van Leeuwen er niet van om conflicten op te lossen. Want waar familieruzies hoog oplopen, is Bert. Ook in dit seizoen ‘Het Familiediner’ is het weer de hoop dat bij het openen van de limousinedeuren, familieleden herenigd worden. Of dat dit seizoen iedere keer weer lukt, is maar de vraag.

Bij de eerste ruzie die Bert wil oplossen, wordt hij namelijk niet direct hartelijk ontvangen. Een van de vragen die de ervaren EO-presentator moet beantwoorden is hoe hij twee zussen weer herenigd krijgt. Jarenlang hebben zij al een ruzie door een verkeerd geïnterpreteerde opmerking. Het lijkt een flinke uitdaging om de zussen weer bij elkaar te krijgen.

Daarnaast doet Jari een beroep op ‘Het Familiediner’. Zijn zus Gina en haar oma zien elkaar nu twee jaar niet meer. Rondom Oud & Nieuw barstte niet enkel het vuurwerk los, maar barstte ook de bom tussen oma en kleindochter.

Van Leeuwen: “Wanneer het lukt om familieleden weer bijeen te brengen, voelt het toch raar om door de coronaregels de anderhalve meter afstand te moeten houden. Maar dat mensen elkaar na jaren weer in de ogen kijken en het gesprek met elkaar aangaan is al zo bijzonder. Steeds weer zie ik dat mensen elkaar ten diepste gewoon missen. Alleen de stap zetten is zo moeilijk, dus dan maar met mijn hulp het beslissende zetje geven. En als dat lukt is het toch het mooiste wat er is.”

Nieuw seizoen ‘Het Familiediner’ vanaf maandag 18 januari om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events