Ds. P. D. Teeuw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Zeven hervormde gemeenten hopen op komst ds. P. D. Teeuw

Ds. P. D. Teeuw (foto) heeft in korte tijd zeven beroepen ontvangen. De hervormde predikant uit Moordrecht kan aan de slag in Ouderkerk aan den IJssel (Dorpskerk), Waddinxveen (wijk Oost), Benthuizen, Moerkapelle, Sliedrecht (wijk 4), Emst en IJsselmuiden-Grafhorst (wijk 1).

De protestantse gemeente in Amstelveen-Buitenveldert verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. B. E. de Groot volgt in de Paaskerk haar naar Rotterdam vertrokken collega ds. M. M. Bogaard op. Ds. J. Scheele-Goedhart heeft een beroep van de protestantse gemeente in Vijfhuizen aanvaard en bedankt voor een beroep uit Ter Aar. G. Lubbersen gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De proponent aanvaardde een beroep uit Swifterbant.

De gereformeerde kerk (PKN) op Urk heeft een beroep uitgebracht op ds. M. A. Bos (Daarlerveen) en ds. W. J. Menkveld (geen gemeente). Uit deze gemeente vertrokken in de afgelopen jaren drie predikanten: ds. E. J. de Groot (Katwijk aan den Rijn), ds. E. J. Terpstra (Bunschoten) en ds. J. Tadema (emeritaat). De hervormde gemeente in Rijssen (wijk 4) ziet ds. P. M. van 't Hof uit Huizen graag komen en ds. J. A. L. Duijster is beroepen (50 %) door de protestantse gemeente Emmeloord-Marknesse.

De hervormde gemeente in Katwijk aan Zee (wijk Morgenster) moet verder zoeken naar een gemeentepredikant. Ds. B. J. van Assen blijft trouw aan zijn gemeente in Nieuwe-Tonge en Herkingen. Ook de Hoflaankerk in het Rotterdamse Kralingen zoekt verder naar een eigen dominee, nadat ds. G. C. Bergshoeff uit Scherpenzeel bedankte voor een beroep.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events