kindje in handen abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 januari 2021 door Redactie

Prominente Amerikaanse theoloog: "Als ware christen kan je abortus niet steunen"

De Amerikaanse theoloog Albert Mohler legt uit dat je niet voor abortus kan zijn als je een ware christen bent. "Ik geloof niet dat iemand een ware christen kan zijn en iets kan steunen dat de waardigheid van het menselijk leven ondermijnt, inclusief het leven van de ongeborenen", aldus Mohler op Christian Headlines.

Albert Mohler is een Amerikaanse historische theoloog die is aangesloten bij de Southern Baptists Convention, met 15 miljoen leden het grootste protestantse kerkgenootschap in de Verenigde Staten. Mohler is een prominente christelijke leider in Amerika. Hij is onder andere bekend van de podcast 'The Briefing' waarin hij het dagelijkse nieuws bespreekt vanuit christelijk perspectief.

De theoloog beargumenteert waarom het Oude Testament géén ruimte laat voor abortus. "Overweeg alleen al het feit dat de Bijbel begint met de bevestiging dat ieder mens is gemaakt naar Gods evenbeeld", legt de theoloog uit aan de hand van Genesis 1, 2 en 9. "Denk ook aan de psalmist David die spreekt over hoe God hem al kende toen hij in de moederschoot werd geweven."

"David was al gekend door God, de alwetende Schepper, voordat hij bestond. God sprak de woorden 'laat er leven zijn' sprak, waarna leven in de moederschoot van Davids moeder ontstond", zegt Mohler.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

K
Wie een ware christen is, dat is niet aan ons. Overigens geeft juist wel het OT enige nuance met betrekking tot ongeboren leven. Want in het OT staat dat wanneer iemand een zwangere vrouw dusdanig mishandelt, dat zij een spontane abortus krijgt, die persoon een schadevergoeding moet betalen. En dat is een veel minder zware straf dan wanneer men een geboren iemand dood.

Dat neemt niet weg dat ik niet kan snappen dat je als christen ongeboren leven niet ziet als menselijk leven en het niet ronduit egoïstisch vindt om dat leven te beëindigen.
C
Ik krijg helemaal de kriebels van al die mensen die precies weten wat een ' ware christen' allemaal wel en niet hoort te doen. Vind ik geen artikel waard ook. Buiten dat is het bepaald geen nieuws dat de Southern Baptists dit zo zien (en uitdragen).
G
Weer typisch "Amerikaans-rechts": wél heel hard roepen dat abortus fout is en een inbreuk maakt op door God gegeven leven - maar vervolgens dat zelfde NIET te doen als het gaat om hun "recht" om (vuur)wapens te bezitten en bij zich te hebben. Terwijl dat laatste elk jaar stromen bloed doet vloeien.

Daarbij wordt wel heel kortzichtig gekeken naar abortus. Voor geen enkele vrouw iets wat ze echt zal willen - het is echt een noodgreep, vaak om erger te voorkomen. Een meer doordacht en genuanceerd denken zou heel welkom kunnen zijn.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events