Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Redactie

Genderneutraal taalgebruik is volgens Franklin Graham het 'ondermijnen van Gods autoriteit'

Franklin Graham is geschokt door het voorstel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om voortaan enkel genderneutraal taalgebruik te gebruiken binnen het Amerikaanse politieke orgaan. "God schiep hen, mannelijk en vrouwelijk", zegt de wereldwijde evangelist en zoon van de overleden Billy Graham op de Christian Post. "Het elimineren van genderspecifiek taalgebruik is een vuist in het gezicht van de Schepper en ondermijnt Zijn autoriteit."

Het voorstel ging in eerste instantie om de term 'chairman' (voorzitter, red.) te veranderen in 'chair'. Het gaat om het woord voor man in de term, terwijl ook vrouwen voorzitters kunnen zijn. Het voorstel beslaat politiek taalgebruik binnen de 'Amerikaanse Tweede Kamer'. Dit politieke orgaan is de volksvertegenwoordiging binnen het Amerikaanse politieke systeem.

"Laat jouw afgevaardigde weten dat je wil dat ze tegen dit belachelijke voorstel stemmen", roept Graham op. Volgens Graham zal het voorstel van het Huis ervoor zorgen dat woorden zoals 'vader, moeder, oom, tante, broer, zus, neef en nicht' uit het Amerikaanse taalgebruik zullen verdwijnen. Er is discussie binnen de politiek over het voorstel. "Dit is belachelijk. Is getekend, een vader, zoon en broer", reageert de Republikeinse afgevaardigde Kevin McCarthy via Twitter op het voorstel.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Terecht is Graham geschokt over het voorstel inzake genderneutraal taalgebruik. Hoe ziek(makend) is het om de goede scheppingsorde van God te willen ontkennen of verdonkeremanen.
K
Het voorstel is inderdaad volkomen belachelijk. Elke verwijzing naar mannelijk of vrouwelijk mag niet meer worden gebruikt binnen het Huis van Afgevaardigden. Dat betekent dus inderdaad dat je zelfs niet meer van je zelf mag zeggen dat je vader of moeder bent van je eigen kinderen.

En dat voor een land wat nog steeds bol staat van racisme en een sociaal stelsel uit het jaar kruik heeft. Van alle rijke landen is de ongelijkheid in de VS verreweg het grootst. In plaats van daar iets aan te doen ga je dit onderscheid verbieden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen