ravi zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Redactie

Nieuwe bewijzen misbruik door apologeet Ravi Zacharias

Nieuw bewijsmateriaal voor het seksueel misbruik door de bekende apologeet Ravi Zacharias is boven water gekomen. De inmiddels overleden oprichter van Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) spreekt in opnames van een zakenpartner over het grensoverschrijdend gedrag. Volgens het verhaal van zakenpartner Anurag Sharma vond het misbruik herhaaldelijk plaats. Sharma geeft op de Christian Post aan de apologeet te hebben geconfronteerd met zijn daden, waarop Zacharias hem vroeg alle bewijzen van zijn gedrag te verwijderen. De audio-opnames zorgen ervoor dat een bekende christelijke radiozender uit Amerika RZIM uit de lucht haalt.

Het misbruik waarop gedoeld werd vond jaren geleden plaats. Drie maanden na het overlijden van Zacharias in 2020, kwamen drie masseuses naar voren met hun verhaal over herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag door de apologeet. "Hij deed continu zijn broek naar beneden en bevredigde zichzelf", aldus één van de masseurs uit de inmiddels gesloten 'Day Spa'.

De organisatie RZIM startte een onafhankelijk onderzoek naar het misbruik door de inmiddels overleden apologeet. "Het is erg verontrustend en niet in lijn met hoe wij Ravi Zacharias hebben gekend, publiekelijk en in de privésfeer", reageerde de organisatie recentelijk. Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) geeft aan diep berouw te hebben over de pijn die de daden van de overleden oprichter hebben aangericht.

De zaak van de masseuses wordt hard gemaakt door het bewijs dat Sharma nu heeft aangeleverd. Dit zal niet zonder gevolgen zijn voor de organisatie. RZIM bereikt wereldwijd mensen met het evangelie, onder andere door online video's, televisie- en radio-uitzendingen. Het bereik van de organisatie staat nu onder druk. Zo heeft American Family Radio aangegeven RZIM van de zender te verwijderen. Na twintig jaar elke zondag het programma 'Let My People Think' van Zacharias uitgezonden te hebben, neemt de zender met meer dan 180 stations in Amerika afscheid van de organisatie.

Apologeet Max Baker-Hytch waarschuwde de organisatie voor de gevolgen voor RZIM van het misbruik. Hij riep zijn werkgever openlijk op tot 'herstelbetalingen' en leiderschapshervorming voor het zuiveren van de naam van de organisatie. "De realiteit is dat Ravi's reputatie aan flarden is; maar zijn nalatenschap –dit team– hoeft dat niet te zijn", aldus RZIM-apologeet Max Baker-Hytch.


Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events