Waar ga jij van kwispelen?
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 januari 2021 door Redactie

Waar ga jij van kwispelen?

Ik loop de keuken in. Het is nog vroeg. Onze hond Coco ligt op zijn mat. Hij tilt zijn kop op en ziet mij. Als vanzelf gaat zijn staart kwispelen en dan is het wachten op zijn dagelijkse gewoonte:

Hij rekt zich uit en staat op. Hij loopt naar mij toe en tikt met zijn kop tegen mijn benen. Daarmee zegt hij: “Aai mij!”

Deze gewoonte kost Coco geen enkele inspanning, anders zou Coco het waarschijnlijk niet op kunnen brengen om op te staan zo vroeg in de ochtend. Bovendien is de beloning die hij krijgt voor het opstaan groot genoeg om dit elke ochtend opnieuw te doen.

Als jouw goede voornemen een gewoonte wordt, kost het je geen moeite meer. Als je ontdekt dat het uitwerken van jouw goede voornemen ook nog eens een plezier geeft, ga jij er zeker van kwispelen.

Een geweldig goede gewoonte is: DANKEN & BIDDEN

Wat gebeurt er in jouw leven als je elke ochtend tijd neemt om te bidden en te danken? Wat denk je?

Wow! Dan ga je wat beleven.

De Bijbel zegt: “Blijf bidden. Houd daar nooit mee op. Dank God.” (Kolossenzen 4:2, BB)

Elke ochtend wacht God om tijd met je door te brengen. Hij hoort zo graag jouw stem naar Hem uitroepen. Wil jij een aai over je bol van jouw hemelse Vader? Hij wil Zijn wijsheid voor deze dag met je delen. Hij wil je vertellen hoeveel Hij van je houdt.

Als zorgen zwaar voelen, mag God je hart verlichten?

Ik daag je uit: Kom van je ‘matje’ af, laat God een aai over je bol mogen geven. Dat is de beste start van jouw dag! Daar ga je zeker van kwispelen.

Deze tekst is afkomstig uit de dagelijkse bemoedigingsmail 'Ik Wonder Jou'. Je kunt je hiervoor inschrijven op www.ikwonderjou.nl. Daarbij ontvang je een gratis poster, gemaakt door schrijfster Wilma Veen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen