smartphone klas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Oud-docent en voormalig senator pleiten voor smartphoneverbod op scholen

'De smartphone moet de school uit'. Daarvoor pleiten voormalig docent Ingrid Schouten en ex-D66-senator Alexander Rinnooy Kan in de Volkskrant. De resultaten van Nederlandse schoolkinderen blijven maar kelderen, en daarom moeten smartphones verbannen worden uit het schoolgebouw. 

'Veel leraren maken dagelijks de (wetenschappelijk bewezen) verwoestende uitwerking mee, die de smartphone heeft op de intellectuele concentratie van hun leerlingen en op hun vermogen om een goed lopende zin te formuleren van meer dan 140 tekens', schrijft het duo. Volgens Schouten en Rinnooy zijn scholen gebaat bij een duidelijk signaal vanuit de Nederlandse overheid. Zij benadrukken dat veel landen, waaronder Frankrijk, België, Duitsland en Engeland ons land als zijn voorgegaan met een smartphoneverbod.

Vorig jaar koos het Calvijn College in Goes voor een smartphoneverbod. "Een hoogleraar in de neurowetenschappen, Compernolle, kwam bij ons spreken en drukte ons met de neus op de feiten: ontwerpers achter telefoonontwikkelaars zetten maximaal in op verslaving. Wij willen ze tegen gaming, porno of telefoonverslaving beschermen", aldus bestuursvoorzitter Jan Bakker in dit CIP-interview.

Lees het volledige artikel in de Volkskrant en bekijk onderstaande video:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events