Gerke Oostra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2021 door Jeffrey Schipper

YouTube zegt 'sorry' na verwijderen video van kerk in Hoogezand

Een video van het Evangelisch centrum Vredekerk Hoogezand werd eind vorig jaar door YouTube verwijderd. Na bezwaren van voorganger Gerke Oostra was het beeldmateriaal al snel weer te zien op de videowebsite. YouTube heeft ook excuses aangeboden, laat Oostra weten tegenover CIP.nl.

In de 59 seconden die het filmpje duurt spreekt Oostra over het 'zonde virus'. Hij stelt in het filmpje dat iedereen zondigt, maar dat daar tweeduizend jaar geleden een vaccin voor is ontwikkeld, namelijk het bloed van Jezus Christus. In eerste instantie maakte YouTube niet duidelijk waarom men besloot om de video te verwijderen. "Ik vind het absurd. Ik gebruik het virus hier gewoon als beeldspraak", liet Oostra weten in gesprek met RTV Noord.

'We kunnen bevestigen dat je content ons communityrichtlijnen niet schendt', meldt YouTube in een bericht naar het kanaal ECVredekerk. 'Het is ons doel om ervoor te zorgen dat content onze communityrichtlijnen niet schendt, zodat YouTube een veilige plek is voor iedereen. Soms maken we daarbij fouten. Onze excuses voor de frustratie die deze fout mogelijk heeft veroorzaakt.'

Bekijk de video:

Reacties

S
@Kees van der Vliet: en wat vindt je van mensen die zeggen dat mensen met serieuze kritiek geen podium krijgen op Youtube?
K
Wat Google niet tolereert is onwaarheden over het corona-virus. Daar ging het dus even mis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events