flore
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

05 januari 2021 door Redactie

Doodzieke Fleur (5) zong uit volle borst Psalm 42: hoe is het nu met haar?

De doodzieke kleuter Fleur (5) zong in de auto op weg naar het ziekenhuis uit volle borst Psalm 42. Het filmpje van het meisje met leukemie ging als getuigenis het hele internet over. Maar hoe is het eigenlijk nu met haar? Refoweb sprak met haar vader Anthon.

"Ze zingt nog dagelijks psalmen. Ze heeft het vaste vertrouwen dat de Heere bij haar is."

Fleur is niet de echte naam van het meisje. Ze heet Flore. In eerste instantie werd een andere naam gebruikt vanwege anonimiteit. De vader van Flore vertelt dat het goed met haar gaat. “Ze wordt steeds sterker en kan ook weer kind zijn. We zijn nu over de helft van de chemokuren heen. Die duren wel tot eind 2021. Maar het zwaarste deel hebben we achter de rug. Flore heeft nog wel last van bijwerkingen kort na een ziekenhuisbezoek, maar ze heeft nu tijd om bij te komen en daardoor krijgt ze ook weer energie. Ze gaat ook zoveel mogelijk naar school.”

“Ze is vrolijk en levenslustig”, vervolgt Anthon. “En ze zingt dagelijks psalmen. Dat geeft rust in mijn hart, zegt ze. Wat er in haar leven gebeurt, begrijpt ze ook heel goed, maar ze slaat zich er dapper doorheen. Ze heeft het vaste vertrouwen dat de Heere bij haar is en met haar meegaat naar het ziekenhuis.”

Op het bewuste filmpje is te zien dat Flore op de achterbank van de auto op weg naar het ziekenhuis vol overgave meezong met Psalm 42. Eigenlijk was het filmpje voor familie, maar het kwam op social media terecht en ging via verschillende kanalen binnen de kortste keren viral: “We waren er in het begin niet zo blij mee dat dit filmpje via social media werd verspreid”, vertelt de vader tegen Refoweb. “Nadat het filmpje viral ging dachten we: wat gebeurt hier en gaat dit wel goed?! We vreesden dat een mens de eer zou krijgen en waren daarom eerst erg terughoudend. Maar we hebben gemerkt dat dit uiteindelijk heeft geleid tot roem van Gods grote naam en daar gaat het om.”

"Lieve kinderen, zul je dat onthouden? Hij dénkt aan jullie..."

Het filmpje bereikte namelijk ontzettend veel mensen. Ook de hervormde predikant ds. J. C. de Groot kreeg het onder ogen. “Wat ik nu doe, dat doe ik nooit”, zei hij de zondag daarop vanaf de kansel van de hervormde Dorpskerk in Oud-Beijerland. Hij vroeg de kinderen tegenover hem of ze ook dat filmpje van ‘dat zingende meisje van 5 jaar’ hadden gezien. Geëmotioneerd liet de predikant de video vervolgens vanaf de preekstoel zien. “De Heer denkt dus nog aan kinderen”, voegde hij eraan toe. “Lieve kinderen, zul je dat onthouden? Hij dénkt aan jullie… om je genade te geven.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Prijst de Heer!! Hij is een God van dichtbij.
J
Indrukwekkend en betekenisvol

Juist om als kind de onvervangbare Statenpsalmen uit te zingen tot de Heere God. Daar rust zeker zegen op.

Fijn dat er genezing is. Shalom
C
Genade oneindig groot, en uit de mond van kinderen zal de lof des Heeren komen.

Toon meer reacties (1)