echo baby
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2021 door Redactie

42,6 miljoen abortusbehandelingen uitgevoerd in 2020: 'Grootste doodsoorzaak ter wereld'

In 2020 werden er wereldwijd meer dan 42 miljoen abortussen uitgevoerd. Dit maakt abortus volgens Ryan Foley, een verslaggever van de Christian Post tot de grootste doodsoorzaak ter wereld. Het getal ligt vele malen hoger dan verschillende andere doodsoorzaken zoals overdraagbare ziektes, het coronavirus of kanker, zo blijkt uit statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Foley plaatst het aantal abortussen in perspectief. Hij vergelijkt het aantal doden door de ingreep met andere doodsoorzaken. Wereldwijd stierven in 2020 ongeveer 13 miljoen mensen aan besmettelijke ziektes, waarvan ruim 1,8 miljoen aan het coronavirus. Het aantal mensen dat overleed aan kanker was ongeveer 5,1 miljoen. Daarnaast stierven er ruim 2,5 miljoen mensen aan de gevolgen van alcohol- en drugsgebruik.

Pro-lifeactivisten zien met pijn in het hart hoe wereldwijd abortusregelingen steeds verder worden versoepeld. Zo zijn abortussen in Argentinië onlangs gelegaliseerd tot de veertiende week van de zwangerschap. Ondanks dat de wetgevingen in verschillende landen versoepelen, neemt de steun van abortus wereldwijd af, volgens statistieken op de Christian Post. In 2014 stond 72 procent achter abortus, dit is gedaald naar 70 procent.


Abortus
- Kamermeerderheid voor afschaffen bedenktijd abortus, opvallende draai SP
- Waarom Biden waarschijnlijk meer abortussen voorkomt dan Trump
- Veel Nederlanders niet bekend met de abortusgrens van 24 weken
- Ruben Bikker: "Onze droom is dat alle abortusklinieken worden gesloten"
- Agressie richting deelnemers Mars voor het Leven: "Christenhonden"
Meer over Abortus »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

K
Abortus. Het kindoffer van de moderne tijd.
P
Ongeboren leven is voor God een volwaardig leven, immers je staat geschreven in het levensboek van God na jou conceptie. Veel mensen zijn zich niet bewust dat het om moord gaat, en als geen spijt krijgt van je daden zal je je moeten verantwoorden voor je daad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen