Matt Chandler
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2021 door Patrick Goede

Matt Chandler hekelt 'sprookjescultuur': "God haat de zonde én de zondaar"

Matt Chandler, pastor van de Village Church in Texas, zegt dat christenen opnieuw moeten kijken naar de betekenis van liefde in een sprookjescultuur waarin liefde meer te maken heeft met "Tinkerbell en Peter Pan dan met de Heilige God van de Bijbel." Dat meldt de Christian Post.

"Hoe donkerder het wordt, hoe feller je gaat schijnen," vertelde de voorganger aan honderdduizenden jongeren die virtueel aansloten bij de virtuele Passion 2021 Conferentie op Nieuwjaarsavond. "Als je de impact wil maken waarvan ik denk dat God wil dat je die maakt, dan heb je twee dingen nodig. De liefde van God en de kracht van God."

"De liefde van de wereld zelf voor de wereld zal compleet ontoereikend zijn om te kunnen stralen als sterren in de duisternis", vervolgt Chandler. Voor een goede definitie van wat liefde is verwijst de pastor naar 1 Johannes 4: "Dit is hoe God zijn liefde onder ons toonde: Hij zond zijn enige Zoon naar de wereld zodat wij door Hem heen kunnen leven." 

Omdat God zo liefdevol is, is Hij ook "geweldadig vurig in zijn toorn" jegens de zonde en de zondaar, aldus Matt Chandler. "In onze tijden kunnen liefde en toorn niet samengaan. Het woord liefde wordt daardoor heel dun, als in 'liefde is liefde' en 'God haat de zonde maar heeft de zondaar lief'. De Bijbel zegt dat God de zonde én de zondaar haat. Hij haat ze omdat ze de glorie en schoonheid van Zijn naam, faam en genade vernietigen."

Chandler stelt echter wel vast dat Jezus is gekomen om deze toorn van God te absorberen. "Dit is de enige liefde die de wereld kan redden. De liefde die gemanifesteerd werd in de dood en opstanding van Jezus Christus is de liefde die zich verspreidt over de gehele aarde. Deze liefde van God confronteert je met de zonde in je leven."

Tot slot geeft de voorganger zijn toehoorders ook nog een praktische opdracht mee: Bid. "Bidden is het harde werken van de heiligen. Als je iets doet in 2021, leer dan hoe gebed de wereld overneemt met het evangelie van Jezus Christus."

Reacties

W
God lief te hebben betekent de zonde te haten en te laten door Zijn Genade, die wij in geloof mogen ontvangen door de inwoning van Zijn Heilige Geest.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen