verdachte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Amerikaanse pastor (62) doodgeschoten in eigen kerk

In het Amerikaanse plaatsje Winona in de staat Texas is zondag de 62-jarige voorganger Mark McWilliams doodgeschoten in zijn eigen kerk. Daarnaast raakten er twee kerkgangers gewond. De dader is volgens gouverneur Greg Abbott inmiddels opgepakt.

Winona is een klein plaatsje met slechts enkele honderden inwoners. Het ligt ruim 150 kilometer ten oosten van Dallas. Zaterdag op zondagnacht sloeg een verdachte er op de vlucht nadat hij betrokken was geraakt bij een schietincident. De verdachte besloot zich in de kerk te verstoppen. CNN meldt dat de voorganger van de kerk de volgende ochtend de man aantrof in de wc van het gebouw.

De pastor trok daarop een vuurwapen om de man vast te houden totdat de politie zou arriveren. Dat pikte de man echter niet. Hij viel de voorganger aan, wist hem zijn wapen te ontfutselen en schoot hem vervolgens dood. Hij stal vervolgens de auto van de pastor en ging ervandoor. Een lokale agent wist hem echter klem te rijden en hield hem vervolgens aan.

Tijdens het incident waren ook andere gemeenteleden in de kerk aanwezig, waaronder de vrouw van de voorganger. Twee van de aanwezigen raakten gewond. De dader moest na zijn aanhouding naar het ziekenhuis worden gebracht vanwege een schotwond in aan zijn hand. De politie benadrukt dat de schietpartij verder niet religie-gerelateerd is.

Reacties

G
Een pastor die zijn vuurwapen trekt....Hoe ver is zo iemand verwijderd van wat de Messias heeft geleerd?
L
een pastor trekt zijn vuurwapen?..................... t is niet goed te praten, maar in een staat als texas enigszins wel voor te stellen. t is Amerika en daar kan je van alles verwachten he

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen