Kerk van Engeland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Onderzoek: meerderheid Britten ziet Groot-Brittannië als christelijk land

Meer dan de helft van de Britten ziet Groot-Brittannië als een christelijk land. Dit blijkt uit recent onderzoek van YouGov volgens Christian Today. Ruim tweeduizend christenen en niet-christenen vulden de peiling in. Meer dan de helft van hen, 56 procent, gaf aan Groot-Brittannië als een christelijk land te zien.

Onder niet-christenen zijn er minder mensen die het geloof terugzien komen in de maatschappij. Hier stemden 47 procent van de ondervraagden voor de stelling dat Groot-Brittannië een christelijk land is. Opvallend: jongeren ervaren het land het minst christelijk. Van de ondervraagden tussen de 16 en 24 jaar oud gaf 41 procent aan dat Groot-Brittannië een christelijk land is en 39 procent van niet.

Het onderzoek laat universele steun voor de christelijke feestdagen zien. Acht op de tien ondervraagden ziet Kerst als een officiële feestdag. Pasen en Goede Vrijdag zijn minder populair, maar worden nog steeds door bijna driekwart (74 procent) van de niet-christelijke stemmers  gezien als een officiële feestdag. Van dezelfde groep geeft echter meer dan de helft (53 procent) aan dat feestdagen van andere religies net zo belangrijk zijn. Slechts één derde van de niet-gelovige Britten stemde voor de stelling dat christelijke feestdagen belangrijker zijn dan andere feestdagen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen