weaver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Video: Amerikaanse voorganger opent congres met gebed tot hindoegod en diversiteit

Diversiteit is een steeds belangrijker onderwerp op de politieke agenda van de Verenigde Staten van Amerika. Dat ging tijdens de opening van het 117e Amerikaanse Congres echter zover dat Emanuel Cleaver, lid van het Huis van Afgevaardigden én voorganger van de United Methodist Church zijn gebed meer in het teken stelde van diversiteit in plaats van God.

Het 117e Amerikaanse Congres opende op 3 januari de nieuwe termijn dat tot en met 3 januari 2023 zal lopen. Het Democratisch congreslid en tevens predikant, Emanuel Cleaver, mocht een gebed uitspreken. Dat deed hij op een opvallende manier. Zo zei hij aan het einde van zijn gebed niet het gewoonlijke ‘in de naam van Jezus’, maar noemde hij de naam van Brahma, een hindoeïstische god.

De manier waarop hij zijn gebed afsloot was echter nog opvallender. Hij gebruikte het woord ‘amen’ om een statement te maken rondom diversiteit. Amen wordt zowel in het christendom, het jodendom als de islam gebruikt als bevestiging om een gebed mee af te sluiten. Het betekent letterlijk ‘Zeker, het is zo’. Cleaver maakte er echter iets heel anders van door het te vervormen naar A men and A woman.

Reacties

J
Deze voorganger is een bruikbare marionet van de duivel. Hij verloochent Jezus als de enige Weg, de Waarheid en het Leven. En dat heeft consequenties. Anti-christelijke standpunten vallen goed in de smaak, omdat ze steeds meer politiek correct zijn.
De onzekerheid in het leven en de afname van het geloof in de Waarachtige God (die van Abraham, Isaac en Jacob), doen steeds meer mensen van het pad afgaan. Er is geen andere naam gegeven door wie wij behouden worden dan de naam van JEZUS. Heere help ons om dat vast te houden en dat te blijven belijden.
De man is van de United Methodists, een vrijzinnige richting die, uiteraard, krimpt. De Afrikaanse methodisten groeien trouwens, maar die zijn dan ook orthodox.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen