Sean Feucht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Patrick Goede

Aanbiddingsleider Sean Feucht zet protestconcerten tegen coronamaatregelen voort

De christelijke zanger Sean Feucht gaf afgelopen donderdag een concert in Valencia, Californië, als protest tegen het dragen van mondkapjes en de beperkingen van het aantal mensen die toegestaan zijn in de kerk vanwege het coronavirus. Dat meldt CBS Los Angeles.

Voor de aanwezigen was het concert van Feucht vooral een feest van het uiten van hun geloof. "Het klopt gewoon niet dat supermarkten en restaurants open zijn maar dat de kerken dicht moeten", zegt Heather Sheltman van Crescent City. Toch zijn de maatregelen in Californië helemaal zo strikt niet. Onlangs werd een regel voor het sluiten van kerkdiensten juist teruggedraait, tegen de adviezen van de gezondheidsexperts in. 

Nance Yeakle, is één van de aanwezigen en kon niet wegblijven. "Ik heb de zorgen om ieders gezondheid ook, maar dit is iets waarvan ik voel dat ik er onderdeel van moet zijn dus daarom ben ik hier. We gaan dat virus allemaal krijgen op een gegeven moment, het is een virus."

Ook andere aanwezigen maken zich niet al teveel zorgen om de risico's. "Ik denk dat er meer kwaad zit in alles dichtgooien, dan simpelweg de door God gegeven behoefte om te socializen toe te staan", aldus ene John Kay van West Hills. Sean Feucht trekt het hele land door met zijn concerten en trekt gelovigen vanuit alle gebieden aan met zijn protestconcerten. 

De Verenigde Staten van Amerika zijn koploper als het gaat om het aantal coronabesmettingen in het land. Onlangs werd het aantal van de 20 miljoen besmettingen gepasseerd.


Corona
- Anne Borkent wijst op eenzijdige benadering coronacrisis: "Minister De Jonge zet mensen op het verkeerde been"
- Kees van der Staaij waarschuwt voor "blinde paniek" na toename coronabesmettingen
- Is vaccineren een gebaar van naastenliefde? Drie christenen geven antwoord
- Wat betekenen de coronaversoepelingen voor kerkgangers?
- Nieuw advies CIO: Meer kerkgangers welkom en zingen in de kerk
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen