Zhang Zhan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Dirk van Genderen | FaithWire

Vier jaar cel voor christelijke journalist na berichtgeving over corona

Een christelijke journalist uit China is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf omdat zij openhartig schreef over de uitbraak van het coronavirus in Wuhan. Daardoor zou ze China negatief in het nieuws hebben gebracht. Het gaat om de 37-jarige Zhang Zhan.

"Ik begrijp hier helemaal niets van", zei haar moeder Shao Wenxia, die de rechtszaak bijwoonde. "Ze heeft slechts tamelijk beknopt de waarheid verteld en daarvoor krijgt ze vier jaar gevangenisstraf."
Volgens haar advocaat Zhang Keke woonde zijn cliënt de rechtszaak bij in een rolstoel en heeft ze een slechte gezondheid omdat ze al langere tijd in hongerstaking is.

Zhang Zhan is een toegewijd christen. Zij was één van de weinige journalisten die naar Wuhan ging om verslag te doen van de omstandigheden waarin de door het coronavirus besmette mensen zich bevonden. Ook wilde ze weten hoe het communistische regime de lockdown vorm gaf. In een video die ze in mei op internet plaatste, zei Zhang Zhan: "De manier waarop de regering deze stad bestuurt, is gewoon intimiderend en bedreigend. Dit is echt de tragedie van dit land."

Zhan is ervan overtuigd dat God haar geroepen had om verslag te doen van de situatie in Wuhan. "Ik wilde iedereen de waarheid vertellen."
Toen één van haar advocaten haar in gevangenschap bezocht, vroeg ze hem om een Bijbel en citeerde ze 1 Korinthe 10:13 – ‘God is getrouw; Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan.’

Bovenstaand bericht verscheen via FaithWire in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.


Corona
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen