ISWAP
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Islamitische extremisten in Nigeria vermoorden vijf christenen tijdens video-opname

Moslimextremisten van Islamitische Staat hebben in Nigeria vijf christenen geëxecuteerd. De executie is te zien op videobeelden die door de jihadisten uit West-Afrika zijn geclaimd, meldt Morning Star News. "Dit is een waarschuwing voor christenen wereldwijd en in Nigeria", roept een van de extremisten in een Noord-Nigeriaans dialect.

"We zijn niet vergeten wat jullie onze broeders in Zangon-Kataf en andere delen van Nigeria hebben aangedaan. Gebruik de hoofden van jullie vijf broeders om jullie goddeloze vieringen voort te zetten", aldus de extremist van IS uit West-Afrika (ISWAP). Vijf mannen zitten voor de gewapende extremisten op de grond. Ze noemen in de video van 49 seconden hun naam en voegen hier "Ik ben een christen" aan toe. Na de korte toespraak van de jihadist worden de vijf christenen doodgeschoten.

Screenshot door Morning Star News.

De extremist doelt op een incident in 1992, waar in het Nigeriaanse Zangon-Kataf een markt van voornamelijk moslims werd verplaatst door lokale, voornamelijk christelijke, instanties. Het leidde tot een geschil waarbij moslims gewelddadig in opstand kwamen. Er kwamen 460 Nigerianen om het leven gedurende de lokale burgeroorlog, waaronder slachtoffers van beide partijen. ISWAP neemt tot op de dag van vandaag wraak op christenen voor de dood van de moslims in Zangon-Kataf in 1992.

Error: could not load events

Christenen in Nigeria worden vervolgd door verschillende moslimgroeperingen. Het Afrikaanse land staat op plek 12 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Met name in het overwegend islamitische noorden worden christenen onderdrukt. De vervolging is toegenomen sinds in 2015 Muhammadu Buhari van de islamitische partij APC president werd van Nigeria.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen