ravi zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2020 door Redactie

Onderzoek bevestigt betrokkenheid Ravi Zacharias bij seksueel misbruik

Na uitgebreid onafhankelijk onderzoek concludeerd Ravi Zacharias International Ministries dat de oprichter van de wereldwijde organisatie 'inderdaad betrokken was bij seksueel misbruik'. Dit meldt de Christian Post. Het onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag werd gestart nadat er in oktober, drie maanden na het overlijden van Ravi Zacharias, meldingen van seksueel misbruik werden gedaan door drie masseuses.

"Het is erg verontrustend en niet in lijn met hoe wij Ravi Zacharias hebben gekend publiekelijk en in privé-sferen", reageert de organisatie. Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) geeft aan diep berouw te hebben over de pijn die de daden van de overleden oprichter hebben aangericht.

Met het berouw volgen ze voor een deel het advies van RZIM apologeet Max Baker-Hytch. "De realiteit is dat Ravi's reputatie aan flarden is; maar zijn nalatenschap -dit team- hoeft dat niet te zijn", reageerde Baker-Hytch. Hij drong erop aan dat de organisatie naast haar excuses aanbieden het leiderschap zou moeten hervormen.

Drie masseuses geven aan seksueel geïntimideerd te zijn door Ravi Zacharias. De vrouwen beschreven hoe de bekende christen ‘ineens’ de handdoek van zijn geslachtsdeel haalde en hoe hij hun billen, borsten en geslachtsdelen aanraakte om vervolgens te vragen zijn geslachtsdeel te masseren. Als zij weigerden bevredigde Zacharis zichzelf in bijzijn van de masseuses.

Het is niet de eerste keer dat Zacharias wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. In 2017 verscheen de apologeet voor de rechter wegens beschuldigingen van ongepaste communicatie. Zacharias zou ongevraagd naaktfoto's hebben gestuurd naar Lori Anne Thompson en om foto's van de vrouw hebben gevraagd.

Het onderzoek naar misbruik door Zacharias zal uiterlijk februari worden afgerond. Tot nu toe zijn er al verschillende redenen om te geloven dat de verhalen van de masseuses waar zijn. Het is nog niet duidelijk wat voor verdere consequenties de ontdekkingen omtrent het misbruik zullen hebben.


Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Pijnlijk dit. Naar deze man heb ik veel geluisterd en vond hem vaak inspirerend. De zoveelste christelijke leider waar de begeerten van het vlees de veldslag heeft gewonnen. Hopelijk, voor deze man, niet de oorlog.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events