Jan Pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 december 2020 door Jeffrey Schipper

Jan Pool ziet in coronatijd polarisatie onder christenen toenemen

"Om eerlijk te zijn ervaar ik niet veel liefde van medechristenen in deze coronacrisis. Ik hoor veel kritiek, beschuldigingen, oordeel, harde discussies. De polarisatie neemt toe en de verdeeldheid in de kerk doet mij oprecht verdriet", zegt voorganger Jan Pool in zijn kerstboodschap.

"Ik geloof dat onze regering oprecht probeert ons op een goede manier door deze crisis heen te leiden. Daarmee zeg ik niet dat ik het in alles eens ben wat met wat deze regering doet en besluit. Maar ik ben geen viroloog, geen econoom, geen politicus. Ik meen niet dat ik het beter weet dan de deskundige mannen en vrouwen in het OMT. Ik vind ook dat de kerk zich moet houden aan de adviezen van de overheid en niet op zijn 'grondrecht' moet gaan staan. Wij moeten verantwoord omgaan met het recht van vrije uitoefening van onze godsdienst.

Er zijn christenen in Nederland die een andere mening over deze dingen hebben en dat mag. Dat respecteer ik. Iedereen moet zijn eigen afwegingen maken in deze zaken. Laten we elkaar daarover niet veroordelen. Het is nu niet de tijd om elkaar te veroordelen en onderling strijd te voeren. Het is nu de tijd om gezamenlijk onze knieën te buigen, ons te verootmoedigen en te bidden."

Bekijk de volledige kerstboodschap van Jan Pool:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Jan Pool

Reacties

c
Geweldig ! Dit is mij uit het hart gegrepen ! Hartelijk dank Jan Pool !
J
Jan Pool, mooi en goed verhaal, maar ik wil je adviseren eens naar Klaus Schwab te kijken en te luisteren, hij praat onomwonden over The Great Reset. En hij niet alleen. Maar nu ook weer: de mens wikt, God beschikt. En gezegend 2021 gewenst.
correctie op Anita TAMMER op 25 Dec 2020 3:55: Jezus had al vóór de grondlegging van de wereld ons lief ook toen we nog VIJANDEN waren. Laten we daarom onze VIJANDEN liefhebben en Hem daarin volgen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events