Lukas 2 op straat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 december 2020 door IZB

Kerstboodschap: meer dan 15 mensen lezen voor uit Lukas 2

‘Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen’, zegt een beveiligingsmedewerker bij een GGD-teststraat in een kerstfilmpje. Hij is onderdeel van een kleurrijke stoet: een juf van de bassischool, een migrantenpastor in zijn kerk, een visboer in zijn marktkraam, een notaris Jasper in vergaderkamer, een docent vanaf zijn lockdown-adres, en nog vijftien anderen.

Een cameraploeg van Utrechtse filmcollectief Living Image trok in opdracht van de missionaire organisatie IZB een dag kriskras door de stad om mensen van uiteenlopende culturele achtergronden en uit allerlei contexten te vragen om één zin uit het kerstverhaal in de Bijbel (Lukas 2, HSV) voor te lezen. Een advocaat, een stratenmaker, een boekverkoopster of zomaar een toevallige passant, iedereen leverde een bijdrage.

Het filmpje is gemaakt om het bekende kerstverhaal op een originele manier onder de aandacht te brengen. Het resultaat bevat alleen al door de vorm impliciet een boodschap: dit is het evangelie, voor iedereen. Nu de kerstnachtdiensten vanwege de lockdown niet bezocht mogen worden, kunnen kerken het filmpje benutten bij hun livestream-uitzendingen. Of als bijlage bij digitale kerstgroeten.


Kerst
- De 5 grootste misvattingen in het kerstverhaal
- Waarom we altijd een verkeerd beeld van de pleegvader van Jezus hebben gehad
- Wanneer werd Jezus eigenlijk geboren?
- Zijn er terechte Bijbelse bezwaren tegen het vieren van Kerst?
- 7x de mooiste christelijke kerstkaarten!
Meer over Kerst »

Lees hier meer over het werk van de IZB

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events