CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2020 door Jeffrey Schipper

Dit zijn de 5 meest beluisterde CIP Podcasts van 2020

Iedere week wordt het laatste nieuws uit christelijk Nederland besproken in de CIP Podcast. Vaak bespreken redacteuren van CIP.nl het nieuws en soms schuift er een gast aan om zijn of haar licht op de actualiteit te laten schijnen. Aan het einde van 2020 zetten we de vijf best beluisterde CIP Podcastst van het jaar op een rijtje.

1. Jeffrey & ds. W. Visscher over kerkbesluit Grapperhaus, YouTube en corona

Moeten kerken het dringende advies om met maximaal dertig kerkgangers respecteren? En hoe gaat dominee W. Visscher hiermee om? De gereformeerde gemeente-predikant uit Amersfoort bespreekt dit in de CIP Podcast. Ook de vraag of livestreams van kerkdiensten via YouTube wel zo handig zijn komt voorbij!

2. Jeffrey & Andries Knevel over coronamaatregelen, Femke Halsema en de CGK-synode

Hoe zouden kerken met de aangescherpte coronamaatregelen om moeten gaan? Redacteur Jeffrey Schipper en EO-presentator Andries Knevel bespreken dit in de CIP Podcast. Ook de rel tussen Femke Halsema en Hillsong Amsterdam komt ter sprake. Knevel laat ook zijn licht schijnen over een heftige abortusdiscussie en de crisis in de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK).

3. Jeffrey & Bart Jan Spruyt over Thierry Baudet, vaccinatie en framing NOS

Al jarenlang zet Bart Jan Spruyt zich in voor een conservatieve beweging. Hoe kijkt hij naar de crisis bij Forum voor Democratie? De historicus geeft antwoord in de CIP Podcast. In gesprek met redacteur Jeffrey Schipper deelt hij ook zijn verbazing over een motie over 'anti-homoverklaringen'. Ook vaccinatie en omstreden berichtgeving van de NOS komen ter sprake!

4. Jeffrey & Kees van Velzen over kerkbesluit Grapperhaus, Staphorst en vluchtelingen ophalen

Heeft minister Grapperhaus honderden kerken in Nederland voor het blok gezet met zijn dringende advies om maximaal 30 kerkgangers toe te laten? Redacteur Jeffrey Schipper en Kees van Velzen bespreken de ophef die door kerkdiensten in Staphorst ontstond. Ook de vernieuwingsplannen van The Passion en een opvallende actie van activist Rikko Voorberg komen aan bod!

5. Jeffrey & Tom de Nooijer over abortus, godsdienstvrijheid en Trump vs. Biden

SGP-raadslid Tom de Nooijer mengt zich in het abortusdebat. Waarom? Het antwoord hoor je in deze CIP Podcast. Met CIP-redacteur Jeffrey Schipper bespreekt hij ook de uitzonderingspositie van kerken in coronatijd en de verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten. Moesten Amerikaanse christenen kiezen tussen twee kwaden?

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Spotify

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events