CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2020 door Jeffrey Schipper

Waarschuwingen tegen complottheorieën: veel christenen voelen zich aangevallen - CIP Podcast

"De populariteit van complottheorieën vond ik één van de opvallendste nieuwsgebeurtenissen in 2020. Christenen met een prominente functie waarschuwden fel. In reacties voelden veel christenen zich aanvallen. Opmerkelijk", stelt redacteur Jeffrey Schipper in een terugblik op het jaar 2020 in de CIP Podcast.

"Regelmatig wordt er door invloedrijke personen in christelijk Nederland hiertegen gewaarschuwd, onder wie ds. W. A. Zondag. “Christenen moeten zich daarom verre houden vanongefundeerde theorieën", aldus de predikant. Dominee Gijsbert van den Brink uit deze kritiek niet alleen in de media, maar ook op de kansel. Zulke pleidooien vallen niet bij iedereen in goede aarde. Een aantal mensen verliet zelfs de kerk verlieten toen Van den Brink waarschuwde tegen complottheorieën.

Bij reacties op onze artikel valt mij op dat veel mensen zich aangevallen voelen als er tegen complottheorieën wordt gewaarschuwd. Vaak zijn dit hele redelijke mensen die gewoon kritisch willen zijn op coronamaatregelen en het coronavaccin. Dat begrijp ik niet zo goed. Het is toch niet zo ingewikkeld om kritisch te zijn en tegelijkertijd absurde complottheorieën te verwerpen?", aldus Schipper.

Beluister het fragment vanaf minuut 28:33

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Reacties

W
Meegaan in het leugenprotocol van het politiek ‘correcte’ denken is veel schadelijker ...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events