Moslims kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2020 door Jeffrey Schipper

Hamas wil niet dat moslims Kerst vieren in Gazastrook

In een verklaring heeft de islamitische verzets- en terreurbeweging Hamas moslims opgeroepen om 'Kerst-activiteiten te beperken'. De oproep staat los van de coronacrisis en leidt tot scherpe kritiek van Palestijnse christenen in de Gazastrook, schrijft de Jerusalem Post.

In een document waarin de oproep wordt toegelicht staan ook maatregelen om Palestijnen die Kerst willen vieren onder druk te zetten. Eén van de maatregelen is het uitvoeren van een fatwa (een islamitische, juridische uitspraak). Ook worden imams en mediakanalen aangemoedigd om de 'anti-Kerstcampagne' van Hamas te bevorderen.

Error: could not load events

Critici spreken van een 'racistische actie'. Volgens hen is deze campagne een teken van het strenge optreden van Hamas tegen Palestijnse christenen door hun bestaansrecht te ontkennen. Mensenrechtenactivist Shaheen Fahmi spreekt van "een gevaarlijk document". "Dit is een misdaad en wie hiervoor verantwoordelijk is moet ter verantwoording worden geroepen."

Overigens is het aantal christenen in Gaza sterk gedaald. In 2005, toen Israël zich terugtrok uit Gaza, woonden er 5000 christenen in het gebied, inmiddels minder dan 1000. In 2007 nam Hamas met geweld de Gazastrook over en sindsdien geldt er de sharia: strenge islamitische wetgeving.

Reacties

T
De islam is zeer vijandig tegenover de boodschap van verlossing welke Jezus biedt, door op het kruis de zonden der wereld weg te dragen.

De islam roept op tot Jihad, tot geweld om haar macht uit te breiden.

De boodschap van Kerst is: Genade, barmhartigheid en vrede zullen bij ons zijn, van God, de Vader, en van Jezus Christus, de Zoon van de Vader, in waarheid en liefde.
J
Een voorbode wat ons te wachten staat als het islamitische geloof straks vaste grond in Nederland heeft. Wij maar denken dat islamieten vredelievende mensen zijn. Als je de koran goed leest kom je tot andere gedachten. Maar het lijkt er op dat wij horende doof en ziende blind zijn. Wij tollereren sallafisme hoe dom kun je zijn

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen