Imke Wijnhorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 januari 2021 door Hour of Power

Arjo Wijnhorst: “Ik kan alleen maar beamen dat bij God alles mogelijk is”

Arjo en Imke Wijnhorst zijn een bijzonder stel. Vanaf zijn geboorte krijgt Arjo te maken met een spierziekte waardoor hij uiteindelijk in een rolstoel belandt, ook zijn broertje Henri blijkt helaas aan dezelfde ziekte te lijden. “Ik denk dat mijn ouders weleens gedacht hebben: ‘Hoe en waarom?’ Maar ze hebben daarin al snel Gods nabijheid ervaren”, vertelt Arjo vandaag bij Hour of Power.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Arjo is ondanks zijn beperking erg sportief en werd zelfs door de wethouder van Arnhem geëerd voor zijn inzet in de gehandicaptensport. “Bijzonder dat je dan van iemand in een gemeente waar je niet eens woont, een onderscheiding krijgt. Als ik kijk wat ik ondanks mijn werk allemaal kan… Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw en heb een prachtig zoontje. Dan kan ik alleen maar beamen dat met God alles mogelijk is.”

Maatje
Arjo zelf komt zelf pas op latere leeftijd tot geloof terwijl zijn ouders veel steun uit hun wandel met God halen. “Ik heb altijd gezien dat zij Gods nabijheid hierin ervoeren. Ze wisten dat God hen niet meer te dragen zou geven dan zij aankonden, ook niet met twee gehandicapte zoons. Dat was een soort ankerpunt voor mij, ik wilde dat geloof ook op die manier.” Broer Henri sterft helaas na een lang ziekbed: “We hebben zeven jaar bonustijd gekregen met hem, hij lag toen al heel slecht maar wonder boven wonder ging het na verloop van tijd weer beter. Je weet dan dat het een keer gaat gebeuren maar je bent je beste maatje kwijt.“

"Ik heb geleerd om te kijken naar de mogelijkheden"

Arjo en Imke leerden elkaar kennen via een christelijke datingsite. Imke vertelt: “Arjo was heel erg geïnteresseerd in wie ik ben. Hij is heel erg bemoedigend en heel erg meelevend. In eerste instantie wilde ik gewoon kijken wie hij was en gaandeweg raakten we verliefd. Ik heb ook in de gehandicaptenzorg gewerkt dus voor mij was het niet heel vreemd. Het gaat om de persoon en niet om de rolstoel.”

Beperkende beperking?
Maar loopt het stel dan niet tegen de beperkingen van Arjo zijn handicap aan in hun huwelijk? Arjo reageert als eerste: “Ik heb gewoon altijd geleerd en heb heel erg de houding dat je kijkt naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dat doe ik in mijn dagelijks leven maar dat doe ik zeker ook in mijn werk. Als ik kijk wat ik ondanks mijn beperking allemaal kan, dat ik getrouwd ben met een fantastische vrouw en dat we een prachtig zoontje hebben. Dan kan ik alleen maar beamen wat dr. Schuller zegt: ‘Met God is alles mogelijk.’”

Ook Imke ziet weinig problemen in het omgaan met Arjo’s beperking. “Sowieso hoef ik niet alle zorg alleen te doen. We wonen bij Focus waardoor een deel van de zorg wordt gedaan. Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat veel praktische dingen in huis op mijn bordje terechtkomen maar dat is ook gewoon een kwestie van je leven daarop indelen en daar rekening mee houden. De taken zo verdelen dat ik de afwas doe en de boodschappen en het eten kook. En Arjo regelt de administratie, die speelt ’s avonds even met ons zoontje terwijl ik de vaatwasser inruim. Dus gewoon goed plannen en dan is het eigenlijk geen probleem.”

Klik hier om de website van Arjo Wijnhorst te bezoeken

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events