oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 december 2020 door Nienke Alblas

Islamitische vader dwingt moeder van drie kinderen gif te drinken na bekering tot christendom

Zubeda Nabirye uit Oeganda werd door haar islamitische man zwaar mishandeld toen hij ontdekte dat zij zich heeft bekeerd tot het christendom. "Mijn man las verzen uit de Koran waar staat dat mannen hun vrouw mogen slaan als zij ongehoorzaam is. Vervolgens sloeg hij mij met stokken. Alsof dit niet genoeg was dwong hij mij giftige drank te drinken", vertelt de moeder van drie kinderen aan Morning Star News.

De man vond twee Bijbels in de koffer van zijn vrouw. Hij vroeg haar waarom zij deze bij zich droeg. "Ik antwoordde dat ik het van een vriend had gekregen en het gebruikte om te vergelijken met de Koran. Religie is immers een persoonlijke keuze", vertelt Nabirye. "Ik vertelde hem dat ik overtuigd raakte van de woorden in de Bijbel en het christendom omarmt heb."

Nabirye werd vervolgens zwaar mishandeld door haar man, maar overleefde het gif gelukkig wel. Een van haar buren vond de vrouw op tijd, helemaal bedekt met haar eigen bloed en braaksel. De moeder is nog herstellende van de vergiftiging en het fysieke letsel door de mishandeling en verblijft bij een christelijke familie op een geheime locatie.

Volgens contacten van Morning Star News is ze nog erg zwak en maakt ze zich vooral zorgen om haar kinderen. "Ik ben bezorgd over mijn kinderen die bij mijn schoonmoeder verblijven wegens het coronavirus. Ik weet dat het moeilijk zal zijn om met hen herenigd te worden", aldus Nabirye.

Oeganda is een overwegend christelijk land. Het land kent godsdienstvrijheid en mensen hebben het recht zich te bekeren tot een andere religie. Ongeveer 12 procent van de bevolking is moslim. Zij wonen vooral in het oosten van het land. Als een moslim zich bekeerd tot het christendom bekeerd is dat vaak niet zonder gevolgen. Het wordt gezien als een grote schande voor de hele familie. Christenen worden om deze reden in sommige gevallen mishandeld en buiten de familie gesteld.


Christenvervolging
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
- India: 8 christenen gewond na gewelddadige inval in huiskerk
- Dochters voorganger verkracht door moslims nadat vrouw van imam christen werd
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

J
Ik denk dat die man Soera 4:89 las, of 2:217, of 9:73-74 of 5:54 of 9:66. Anders misschien de Hadith, Sahih Bukhari 52:260, 83:37, 84:57, 89:271, 84:58, 84:64-65, of 11:626.
R
Niets is te wreed voor de godsdienst van Mohammed zoals we weten, als ze sterk / groot genoeg word in ons land ga je dat ook hier zien. Dus blijf vrijheid van godsdienst hoog houden CU en sta ze toe moskeeen te blijven bouwen en immigreren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen