China kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2020 door Geerten van Breugel

Duizenden Chinese pastors gaan ondergronds uit angst voor 'verwijdering' christendom

Duizenden Chinese pastors en evangelisten houden zich schuil, terwijl hun overheid er alles aan doet het christendom uit het communistische land te verwijderen. Asia Harvest, een organisatie die zich inzet voor kerkplantingen in het Aziatische land, meldt dat de pastors zelfs hun telefoons en computers uitzetten om hun sporen te wissen.

De overheid heeft veel macht in China, omdat ze door middel van computers, telefoons, maar ook chips in ID-kaarten mensen kunnen traceren. Duizenden pastors hebben er nu voor gekozen hun locatie niet prijs te willen geven en hebben deze chip uit hun identiteitsbewijs verwijderd. Asia Harvest bericht in hun nieuwsbrief: 'Het is onmogelijk voor iemand om een vlucht of trein te boeken, een bankrekening te openen of een appartement te huren zonder hun identiteitsbewijs. Met de chip in de ID-kaart kan iemands gangen nagegaan worden.'

De pastors zijn ondergronds gegaan omdat ze vrezen dat de overheid hun religie volledig wil verwijderen. De ontwikkeling past in een trend waarin de Chinese overheid christelijke uitingen aanpast om het in het communisme te laten passen. Het regime hoopt 'de kerk te controleren en het uiteindelijk machteloos en ondergeschikt aan het communistische systeem te maken.' Zo wordt er inmiddels een tekstboek in het Aziatische land gebruikt waarin er wordt geclaimd dat Jezus de overspelige vrouw zelf stenigde, en zichzelf als zondig aanmerkt. Verder wordt er de laatste maanden steeds minder ruimte geboden aan boekhandels om christelijke uitingen te kopen of te kopiëren.


Christenvervolging
- Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom
- Daniela's vader werd doodgeschoten omdat hij vertelde over Jezus
- Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie
- Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"
- Open Doors: 100 doden bij aanslag in Niger
Meer over Christenvervolging »

Reacties

Voorloper van het straks wereldwijde teken van het beest. Bidden we voor de Chinese Christenen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen