Chris Verhagen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 december 2020 door Redactie

Een ouderling moet in staat zijn om dwaalleer te herkennen

Een belangrijke, vaak vergeten eis die de Bijbel stelt aan ouderlingen vinden we volgens Chris Verhagen in Titus 1. Een ouderling moet in staat zijn dwaalleer te herkennen en niet schromen de confrontatie aan te gaan met uitdragers hiervan, stelt de initiatiefnemer van YouTube-kanaal Christelijke Apologeet.

Bekijk zijn boodschap:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Christelijke Apologeet

Reacties

C
@ Willem Simons - Ik betwijfel of je dat nog steeds zo komisch vindt als je Romeinen 9, Johannes 6 en Efeze 1 goed en zonder vooringenomenheid hebt bestudeerd.

@ Kees van Vliet - Dus de reformatie ging nergens over? Een misverstand? Of heeft de RK inmiddels andere standpunten ingenomen dan t.t.z. de kerkraad van Trente?

@ Krijgsman: Ja, je dwaalt kennelijk op het gebied van de leer van de Drie-eenheid, alverzoening en de soevereiniteit van God. "Wat is waarheid?" is een vraag die je van Pilatus verwacht, niet van een volgeling van Christus.
G
Misschien kunnen alle christenen tot dezelfde waarheid komen als ze Jezus zouden volgen. Hij zei: "Als je mij liefhebt houd je dan aan mijn geboden dan zal de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, de Geest van de Waarheid. Die Geest zal ons allen dezelfde waarheid vertellen.
E
Als ik de reacties zie dan blijkt de discussie echt heel eenvoudig te voeden. Als je je mening belangrijker vindt dan hetgeen de Bijbel zegt dan blijft elke discussie in leven en, zie 2 Tim. 2, deze strijdvragen leiden alleen maar tot verwijdering. Maar ligt dat ook niet aan je eigen uitgangspunten? Stel bijvoorbeeld dat Paulus hier helemaal niet spreekt over management maar over ieder volwassen discipel van Jezus Christus. Per slot van rekening is onze opdracht om discipelen te maken en te onderwijzen = leiden.
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events