Action
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2020 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid stoort zich aan grote winkelketens die grenzen opzoeken

De Tweede Kamer wil dat ook grote winkelketens als Action en Wibra dichtgaan. Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen is veel onduidelijkheid over welke winkels open morgen blijven. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins vindt dat het verantwoordelijkheidsgevoel bij deze winkelketens ontbreekt. "Het doet pijn aan de ogen dat de grote ketens met hun slimmigheidjes de lokale middenstand eruit duwen om die ene laatste cent eruit te persen", stelt hij via Twitter.

Action en Wibra kondigden aan dat ze open zullen blijven om producten te verkopen die volgens de maatregelen essentieel zijn, zoals eten en schoonmaakmiddelen. VVD-Kamerlid Aukje de Vries roept ondernemers op "niet de randen van de regelgeving op te zoeken". De linkse oppositie wil dat het kabinet ingrijpt en winkels dwingt zich aan de regels te houden en ook coalitiegenoot D66 is kritisch.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kondigde aan dat koopjesketens als Action en Wibra niet open kunnen. "Dit is niet het moment om de randen van de regels op te zoeken, en daarom kan het gewoon niet", zo beargumenteerde hij. Later op woensdag maakt de bewindsman bekend hoe het kabinet die winkels gaat dwingen de deuren te sluiten.

De Action vindt het "niet fair" dat de budgetketen het verwijt krijgt de randen van de nieuwe lockdownregels te hebben opgezocht. "Wij hebben niet de randen opgezocht, maar de regels gevolgd zoals ze staan op Rijksoverheid.nl en zijn uitgelegd na navraag bij het ministerie van Economische Zaken", stelt een woordvoerster van de keten. "Ik vind het niet fair dat ons nu wordt verweten de rand op te zoeken."

Bekijk ook bijdrages van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en SGP-Kamerlid Chris Stoffer:

Reacties

K
Pot verwijt de ketel. De grote kerken zoeken net zo hard de grens op.
W
Hypocriet, het is zowiezo intriest dat de CU klakkeloos meegaat in een totaal overantwoord beleid.
P
Zijn er geen andere items waar men zich beter druk om kan maken? B.v. dat de Nederlandse afvaardiging bij de VN continue anti-Israel moties blijft steunen?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events