hooggerechtshof Amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2020 door Redactie

Amerikaans Hooggerechtshof kiest kant van kerken in de coronacrisis

Het Hooggerechtshof van Amerika kiest de kant van de kerken in de coronacrisis. Er werden door heel Amerika in verschillende staten strenge coronamaatregelen ingevoerd omtrent de eredienst en andere kerkelijke bijeenkomsten. Het Hooggerechtshof heeft dat inmiddels al meerdere keren teruggedraaid. "Zelfs in een pandemie kan de grondwet niet worden genegeerd", aldus het Hooggerechtshof volgens de Christian Post.

Afgelopen dinsdag deed het gerechtshof tweemaal een uitspraak in voordeel van gelovigen. In augustus startte zaak tussen een kerk uit Colorado en de lokale autoriteiten. In de staat mogen vijftig gemeenteleden samenkomen voor de eredienst. Deze coronamaatregelen zijn volgens High Plains Harvest Church onterecht. Ze kregen het Hooggerechtshof aan hun zijde. Afgelopen dinsdag werden de maatregelen voor kerken in Colorado daarom opgeheven.

Het is niet de enige zaak waarin kerken gelijk krijgen van het hoogste rechterlijke orgaan in de Verenigde Staten. Dinsdag werden ook een rabbi en een priester uit New Jersey in het gelijk gesteld. Hun gebedshuizen krijgen als gevolg daarvan vrijstelling van de restricties in de staat.  

De uitspraken van het Hooggerechtshof gaan in tegen adviezen van gezondheidsexperts in de coronacrisis. "Leden van het gerechtshof zijn niet gespecialiseerd in volksgezondheid, we moeten de keuzes van experts respecteren. Maar zelfs in een pandemie, kan de grondwet niet worden genegeerd", aldus het gerechtshof.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

G
Jammer dat dit gerechtshof niet kiest voor gezondheid daar waar die kerken in hun kortzichtigheid de maatregelen om hun besmettingsgraad tegen te gaan stelselmatig ondergraven. Die kerken - hebben die veel begrepen van waar het eigenlijk om gaat?
J
De gezondheid van het lichaam is zwaar ondergeschikt aan de Geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid is maar voor een korte tijd van belang , Geestelijke gezondheid van eeuwig belang , laat Europa en met name Nederland de beslissing van het Amerikaanse hooggerechtshof navolgen en eindelijk gaan werken aan echt belangrijke zaken, namelijk die eeuwigheidswaarde hebben, Halleluja !
G
@Jan van Beest: inderdaad is het geestelijke van oneindig groot belang. Maar dat belang kun je nastreven zonder dat je elkaar (tijdelijk) fysiek treft. Als we die zelfbeheersing hebben dan koppelen we onze geestelijke ontwikkeling aan de lijfelijke gezondheid van elkaar. Digitaal vierend dus.

Het is mooi dat we onze Heer zo kunnen dienen. Dat herken ik minder in die kortzichtige uitspraak van dat Amerikaanse gerechtshof. Die accepteert kennelijk dat mensen gaan lijden doordat men andere middelen om te vieren bewust links laat liggen.....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events