Israël Palestina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2020 door Redactie

Amerikaanse kerkgenootschappen schrijven brief aan Joe Biden: "Geef steun aan vrede in Israël!"

17 christelijke organisaties slaan de handen ineen om de president-elect Joe Biden te overtuigen van een beleidsverandering omtrent Israël. Volgens de Christian Post is Biden van plan om de vredesverdragen gesloten door president Trump terug te draaien. In een open brief reageren de christelijke organisaties. "De christelijke aanwezigheid in het Heilige Land is mogelijk in gevaar", waarschuwen ze de president-elect.

Ze dringen Biden erop aan het beleid te herzien. Het zou volgens de verschillende kerkgenootschappen en organisaties een onverstandige keuze zijn om de gesloten vredesverdragen terug te draaien. "Door ervoor te zorgen dat de Amerikaanse regering krachtig steun geeft aan vrede en gerechtigheid voor iedereen in de regio, kan uw regering helpen ervoor te zorgen dat de christelijke gemeenschap, samen met iedereen in het Heilige Land, kan floreren", luidt de brief.

De vredesverdragen die Donald Trump sloot gedurende zijn presidentsjaren zijn uniek in hun soort. Meer dan twintig jaar werden er geen nieuwe verdragen gesloten in het Midden-Oosten. Dankzij Trump en andere leiders werden in 29 dagen twee verdragen getekend. In oktober werd daarnaast nog een vredesverdrag ondertekend tussen Israël en Soedan. Deze verdragen willen de briefschrijvers beschermen, om op te komen voor het Heilige Land.

De brief wordt ondertekend door verschillende kerkgenootschappen en organisaties die het overgrote deel van christelijk Amerika vertegenwoordigen. Waaronder: Alliance of Baptists, American Friends Service Committee, the Disciples of Christ, the Office of Social Justice of the Christian Reformed Church in North America, the Office of Peacebuilding and Policy of the Church of the Brethren, Church World Service, Churches for Middle East Peace, the Episcopal Church, the Evangelical Lutheran Church in America, the Friends Committee on National Legislation, the Maryknoll Office for Global Concerns, the Mennonite Central Committee U.S. Washington Office, National Council of Churches of Christ in the USA, the Presbyterian Church (USA), the Reformed Church in America, the United Church of Christ, and the General Board of Church and Society of the United Methodist Church.


Amerikaanse verkiezingen
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Beste Ludo,

De Palestijnen zijn niet zo zielig als je suggereert. Ze willen niets, hebben kans op kans afgewezen, zijn in twee rivaliserende regimes uiteengevallen, velen willen niets minder dan heel Israël, ze onderwijzen haat en terreur naar joden. Nee, velen van hen hebben een erg dubieuze agenda .
Goede en terechte oproep. Maar... niet de ogen sluiten voor het Palestijnse probleem, de vreselijke positie waarin dit volk gedrongen werd en de mensonwaardige omstandigheden waarin het moet leven...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events