Bort Koelewijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2020 door Redactie

Burgemeester Kampen verbiedt aanbiddingsbijeenkomst in open lucht

De aanbiddingsbijeenkomst Laat Ons Aanbidden die aanstaande zaterdag in Kampen zou plaatsvinden, gaat niet door. Met het oog op de volksgezondheid heeft burgemeester Bort Koelewijn de open lucht-samenkomst verboden.

'Juist nu, in deze maand, in de periode van Kerst, is het zo belangrijk ons geluid van geloof, genezing, liefde en redding te laten horen!', schreef evangelist en initiatiefnemer Daniël van Deutekom eerder deze week op zijn Facebook-pagina. 'Dit door met wijsheid te doen wat God het van ons vraagt. We doen er alles aan verantwoord maar vol overtuiging een manier te vinden om het evenement te doen slagen. Hiervoor zijn we in gesprek met de burgemeester, de gemeente, de veiligheidsregio en de GGD.'

De geplande bijeenkomst is een combinatie van een aanbiddingsevent en een manifestatie. Volgens de woordvoerder heeft de burgemeester flink geworsteld met de beslissing, omdat hij vrijheid van demonstratie heel zwaar vindt wegen. Op basis van adviezen van de GGD en politie heeft de burgemeester besloten dat een dergelijke samenkomst in deze tijd, gelet op de lockdown, niet passend is. De locatie bevindt zich bovendien achter een Albert Heijn die zaterdag naar verwachting drukbezocht gaat worden vanwege de aanstaande kerstdagen.

Van Deutekom liet dinsdagavond weten er alles aan te doen om de aanbiddingsbijeenkomst wél mogelijk te maken. De organisatie heeft een nieuwe locatie op het oog. Het gaat om een plek bij de Eilandbrug/Genuakade in Kampen, een minder druk gebied. De burgemeester gaat zich opnieuw buigen over deze aanvraag en verwacht woensdag of uiterlijk donderdag een nieuw besluit te nemen.

In een videoboodschap benadrukt Van Deutekom dat de organisatie geen illegale acties onderneemt en ervan overtuigd is dat in de buitenlucht op 1,5 meter afstand mensen op een veilige manier God kunnen aanbidden. Als een fysieke samenkomst toch niet mogelijk is, zal de aanbiddingsbijeenkomst via een livestream te zien zijn. De aanbiddingsleider geeft aan dat Laat Ons Aanbidden ook nog kan uitwijken naar een particulier terrein. In dat geval is er in juridisch opzicht sprake van een kerkdienst.

Reacties

J
Misschien dat deze burgemeester nog een goed gesprek kan hebben met Maurice de Hond over de kans op besmetting in de buitenlucht. Hoeveel besmettingen waren er nog maar op 1 juni op de Dam? En een CU-burgemeester die een openlucht-aanbiedingsdienst (!) gaat verbieden wegens de lock down? We gaan ten onder aan overdreven angst en politieke correctheid in dit land! Opnieuw een lockdown brengt ons steeds dichter bij de oplossing: hét vaccin, waartegen veel medici waarschuwen wegens de gevolgen op middellange en lange termijn.
P
Ik snap het dilemma van de burgermeester. Er wordt natuurlijk veel druk uitgeoefend op hem. Maar zingen in de buitenlucht is geen enkel probleem. Alle maatregelen worden gehouden. Dus geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. Alleen door de publieke opinie mag het nu niet door gaan.

K
Tuurlijk joh. Lekker de grenzen opzoeken.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events