stop the steal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2020 door Redactie

Gerenommeerde christelijke journalist uit zorgen over 'bizarre' pro-Trump optochten

De gerenomeerde journalist en schrijver Rod Dreher uit zijn zorgen over radicale pro-Trump optochten. "Ze halen het land naar beneden voor een geloof in een theorie waar geen bewijzen voor zijn of zullen zijn", aldus de hoofdredacteur van het conservatieve The American Conservative op de Christian Post over de demonstraties.

Recent organiseerde Jericho March en Stop the Steal optochten rond politieke centra in Amerika voor president Trump. De demonstranten van de optochten strijden voor 'eerlijke verkiezingen' en stellen dat er fraude is gepleegd tijdens de verkiezingen begin november, waardoor Joe Biden de meerderheid van de stemmen binnenhaalde. 

Dreher geeft aan dat de initiatiefnemers uitgaan van het standpunt: 'Als God je een beeld geeft, is er niet meer bewijs nodig'. Dit is volgens de auteur niet terecht. "Dit is voor het eerst dat ik iemand hoor zeggen dat iets waar is, omdat zij het persoonlijk hebben ontvangen en niet omdat het door een breder publiek wordt gedragen."

"Het is één ding om te stellen dat God iets tegen jou persoonlijk heeft gezegd, wat betrekking heeft op je eigen leven. Dit gaat om een punt van landelijk belang. Wanneer je een landelijk bereik hebt met je stem, moet je hier zorgvuldig mee omgaan. Je kan dan niet zomaar roepen dat God zegt dat er verkiezingsfraude gepleegd is", aldus Dreher.

Het gevaar zit volgens Dreher niet in de visie van de pro-Trump initiatiefnemers, maar in de radicaliteit van de volgers. Hij stelt dat het alarmerend is hoe mensen een bewering, zonder bewijzen, zo massaal steunen.


Amerikaanse verkiezingen
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

W
Triest dat mensen Gods Naam ontheiligen door Hem te betrekken bij deze leugen en bedrog campagne.
met stomheid geslagen dat deze journalist zich christelijk noemt en conservatief. Leeft deze man onder de grond? bewijzen te over dat er is gefraudeerd. Bewijzen ook te over dat Biden 1 verder gaat waar Obama mee bezig was: het afbreken van de Amerikaanse christelijke normen en waarden. Gaat niet gebeuren. Trump gaat winnen want we zijn er nog niet. Pas 6 januari wordt er echt gekozen. De voorvaders hebben voorzieningen ingebouwd waarin met dit soort fraude wordt afgerekend. Het volk krijgt de president die het echt gekozen heeft. Niet Biden.
W
Deze ‘gerenommeerde’ journalist is geestelijk volkomen blind als het gaat om het herkennen waar de tegenstander mee bezig is, totalitaire machten hebben in ieder geval het leiderschap van de Democraten over genomen, dit is het werk van de geest van de anti-Christ, die uiteindelijk tot vervolging van Christenen zal leiden. Een ‘Wir haben es nicht gewusst’ mentaliteit zal hierbij volslagen ongepast zijn.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen