urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2020 door Redactie

Urker jongeren gooien met vuurwerk naar GGD-medewerkers

Ondanks alle pogingen van autoriteiten en ouders blijven jongeren op Urk zich misdragen. Dinsdag trok een groep jongeren meerdere malen de stekker van een mobiele testunit voor corona uit de laadpaal. Toen medewerkers er wat van zeiden, kregen ze vuurwerk naar zich toe gegooid.

Dat meldt CU-wethouder Freek Brouwer op Twitter. “Ik schaam me diep”, voegt hij toe aan zijn tweet. In de bus van de GGD kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus. Op het moment dat de stekker uit de elektrische laadpaal wordt getrokken, vallen licht, warmte en internet uit. Daardoor kan er niet gewerkt worden. Medewerkers besloten de groep jongeren erop aan te spreken, maar werden vervolgens bekogeld met vuurwerk.

Error: could not load events

Het is al enkele weken onrustig op Urk. Met name in het weekend gaan groepen jongeren de straat op en steken ze zwaar vuurwerk af. Daarbij werd ook brandgesticht en werden hulpdiensten met vuurwerk bestookt. Afgelopen weekend leek het juist weer wat rustiger te worden, mede doordat ouders de straat opgingen om jongeren aan te spreken en in te grijpen als het nodig was.

Reacties

K
Paulus schreef dat wij ons niet moeten schamen voor het evangelie. En aan de vruchten kennen wij de geest. Ondertussen bekruipt mij steeds meer een schaamtegevoel om het gedrag van medegelovigen. Of is dit de lokale interpretatie van de woorden van Paulus dat "alles ons is toegestaan"?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen