new york
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2020 door Redactie

Man schiet om zich heen bij kerstconcert in New York

Een man die bij een kerk in New York om zich heen begon te schieten is door de politie doodgeschoten. De man trok twee wapens kort nadat een kerstconcert in de kerk was afgelopen. De politie was snel ter plaatse en schakelde de man uit. Er is verder niemand gewond geraakt.

Bij de Saint John the Divine Cathedral in New York werd zondagavond (Nederlandse tijd) een kerstconcert georganiseerd. Het concert vond in verband met de coronacrisis en de daarbij horende maatregelen buiten voor de kerk plaats. Het koor zong enkele liederen en tientallen omstanders luisterden ernaar. Toen het concert was afgelopen trok een man plotseling twee wapens en schoot hij om zich heen. Daarbij raakte wonder boven wonder niemand gewond.

De politie was snel ter plaatse en kon de man uitschakelen. Er werd vijftien keer op hem geschoten en daarbij werd hij minstens eenmaal in het hoofd geraakt. Achteraf bleek dat hij in zijn tas ook nog eens diverse messen en een jerrycan met benzine mee had genomen. Goede bedoelingen had de man dus blijkbaar niet. Opvallend is overigens dat er in zijn tas ook een Bijbel werd gevonden.

De man werd overgebracht naar een ziekenhuis waar werd vastgesteld dat hij was overleden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events