privé jet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2020 door Redactie

TV-evangelist moet 3,9 miljoen aan coronasteun terugbetalen na aanschaf privévliegtuig

De presentator van Amerikaanse christelijke tv-omroep Daystar Television Network moet 3,9 miljoen dollar aan coronasteun aan de regering terugbetalen. Presentator Marcus Lamb ontving het geld als financiële steun in de coronacrisis naar het Paycheck Protection Program (PPP) van de Amerikaanse regering. Een verslaggever van Inside Edition ontdekte dat het geld van de PPP is gebruikt om een privévliegtuig mee aan te schaffen, meldt de Christian Post.

Marcus Lamb is de oprichter en het gezicht van de populaire christelijke zender uit Texas. Hij ontkent dat hij het geld van de PPP heeft gebruikt voor het aanschaffen van het luxueuze vliegtuig. "Lamb zegt dat Daystar het vliegtuig kon kopen met de opbrengst van een investering en het verkopen van hun oude vliegtuig", rapporteert Inside Edition.

De PPP werd door de regering opgesteld om middelgrote en kleinere bedrijven te beschermen in de coronacrisis, maar ook culturele, religieuze en maatschappelijke instellingen zonder winstoogmerk zoals kerken. Het uitgekeerde geld kan gebruikt worden om medewerkers in dienst te kunnen houden en faillisementen te voorkomen. Minimaal 60% van de PPP moet naar lonen van werknemers gaan.

Daystar ontving 3,9 miljoen aan financiële steun. Kort na het uitkeren van de PPP kocht Lamb het vliegtuig. "Je krijgt net miljoenen aan belastinggeld voor financiële nood en twee weken later heb je een nieuw privévliegtuig? Hoe leg je dat uit?", aldus de verslaggever. Lamb blijft erbij dat hij eigen geld gebruikte voor de aanschaf.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

H
(Christelijk) leiderschap is o.a. een goed voorbeeld geven waar anderen jaloers op kunnen worden; niet dingen kopen waar anderen jaloers op kunnen zijn.

Al was het zijn 'eigen' geld, dan nog is zijn timing heel beroerd. Met dit soort acties winnen we geen zielen; in tegendeel!
Amerika is met geen land te vergelijken qua diversiteit in geloofsgemeenschappen en qua geldbesteding. Veel voorgangers leven als een ster en beschikken over miljoenen dollars privé vermogen. Een aantal beschikt over grote landgoederen en ze zijn rijk geworden door de verkoop van preken op geluidsdragers en reclame via hun eigen TV zenders.

Zelfs water uit de Jordaan en zweetdoekjes behoorden tot de prullaria waarmee hun imperium werd gebouwd. Hoe ver staat dit af van het evangelie?
@Ronald Booij: mijlenver. Voor ons, Europeanen, zijn dit onbegrijpelijke fenomenen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events