Moskee van Jezus Christus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2020 door Patrick Goede

'Moskee van Jezus Christus' in Kenia gaat viral en zorgt voor verbroedering

Een moskee in Kenia die 'De moskee van Jezus Christus, Zoon van Maria' heet, weet de ogen van de hele wereld op zich gericht. Decennialang werd er gesteggeld over een stukje grond dat door zowel christenen als moslims werd geclaimd. Toen de rechter het uiteindelijk aan de moslimgemeenschap toekende besloten zij de moskee deze naam te geven om zo een brug te slaan met de christenen in het dorp, aldus The Standard.

De keuze benadrukt volgens de gelovigen dat de moslims willen laten zien dat zij en de groep christenen (zevendedagadventisten) één zijn. "We hebben veel gedoe gehad rondom dit stuk land en dat is één van de redenen dat we voor deze naam gekozen hebben. We zijn geen vijanden van christenen", zegt muezzin (oproeper tot gebed, red.) Abdul Rashid .

"Moslims geloven in Jezus Christus. De keuze voor deze naam is mede ingegeven om onze waardering voor Jezus Christus te uiten van wie we geloven dat Hij terug zal keren", zegt Rashid.

Jezus wordt binnen de islam gezien als één van de vier profeten. Ook christenen in regio zijn blij met de naam. "Het is een mooi gebaar. Het laat zien dat christenen en moslims elkaar als broers en zussen zien", zegt Joseph Odhiambo.

Reacties

'Zoon van Maria', kan; Zoon van God was niet door de commissie gekomen...
T
Laten we moslims uitnodigen kennis te nemen van de liefde van God , die hij getoond heeft in zijn Zoon.

3hetgeen wij gezien en gehoord hebben, verkondigen wij ook u, opdat ook gij met ons gemeenschap zoudt hebben. En ónze gemeenschap is met de Vader en met zijn Zoon Jezus Christus. Joh1/3

Redder (Jezus) en gezalfde. (Christus). Staat haaks op: Allah ( woestijngod) en Mohammed is zijn laatste en enige profeet
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events