Corinne en Rutger crowdfund kinderwens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

16 december 2020 door Nienke Alblas

Crowdfund voor een kinderwens: "We geloven dat God ons een kind wil geven"

Na afwijzingen van zorgverzekeraars, besloten Corinne (31) en Rutger (47) Mastenbroek de dappere stap te nemen door middel van een crowdfund geld op te halen voor hun kinderwens. "Al 8 jaar verlangen wij ernaar kinderen te krijgen, maar het lukt helaas niet via de natuurlijke weg", vertelt het stel aan CIP.nl. "We geloven dat we van God het verlangen hebben gekregen om kinderen te krijgen."

Het is voor het stel niet vanzelfsprekend om kinderen te krijgen. "Deze ontdekking bracht veel onzekerheid met zich mee", aldus Rutger. "We proberen te kijken naar de mogelijkheden en manieren waarop we alsnog een kindje kunnen krijgen. Wanneer je erachter komt dat je niet op natuurlijke wijze kinderen kan krijgen, ga je een groot traject in met allemaal onderzoeken en verschillende behandelingen."

Error: could not load events

Niet opgeven
Het was het idee van Corinne om geld in te zamelen voor de laatste poging via een crowdfund. "We wilden samen nog één vijfde en laatste poging doen. Bij elke zorgverzekering werden we weggestuurd. Ik heb alles uitgezocht en veel verzekeraars gebeld, maar ook bij verzekeringen waar op de website stond dat zij een vijfde poging zouden vergoeden, werd gesteld dat het risico op mislukking te groot was en zij het niet wilden vergoeden. Het was pijnlijk om te worden afgewezen."

" God gaf mij het woord: 'Niet opgeven.'"

"Om het zelf te betalen is heel duur en helaas te duur voor ons. God gaf mij het woord: 'Niet opgeven'", vertelt Corinne verder. "Toen heb ik de crowdfund opgezet. Ik ben heel dankbaar voor de steun die we tot nu toe hebben gekregen. We hopen over een jaar een vijfde poging te kunnen doen. Daarna zullen we ons erbij neerleggen, maar dan weten we wel dat we écht alles hebben geprobeerd."

Tussen hoop en wanhoop
Het omgaan met de hoop en teleurstellingen in een medisch traject is erg zwaar voor veel mensen. "Het is echt leven tussen hoop en wanhoop. Je hebt hoop, bij elke poging heb je een beetje hoop. Je houdt er ook rekening mee dat het niet lukt. Bij slechts twintig procent van de behandelingen leidt de plaatsing van de embryo tot een zwangerschap. Dat zorgt voor veel onzekerheid", aldus Rutger. "Als het vervolgens niet lukt zit je in een wanhopige situatie met veel verdriet. Het is een groot gevecht, ook in het geloof."

"Je bent geen robot: soms vraag je je af waarom en word je kwaad. Het is onzekere tijd", vertelt Rutger open over hoe hij het traject meemaakt. "Het is belangrijk om je psyche in de gaten te houden. Je moet er niet obsessief mee bezig. We stoppen na deze vijfde poging. Het vraagt veel van jou, je psyche en je relatie. Anders is het een gebed zonder eind."

"We stoppen na deze poging. Anders is het een gebed zonder eind.

"Ik was de laatste keer dat het misging was ik heel erg teleurgesteld", vult Corinne aan. "Je mag heus wel een beetje boos zijn op God. We vragen ons af waarom het niet lukt? Ik geloof dat God ons een kind wil geven."

Doorbreken van het taboe
Rutger en Corinne willen onvervulde kinderwensen graag bespreekbaar maken en taboes en schaamte overwinnen. "Je wil niet dat het zoveel 'gedoe' is, je hoopt natuurlijk dat je op de natuurlijke manier kinderen mag krijgen. Sommige mensen reageren heel negatief als ze horen over onze crowdfund. Sommigen noemen dat onze onvervulde kinderwens een 'straf van God' is. Ik denk dan: 'Laat het oordelen aan God over.' Veel mensen zijn onbewust van wat je als stel meemaakt in een medisch traject." 

"Ik geloof dat God ons een kind wil geven."

Niet iedereen reageert positief op de crowdfund. "We zijn als christenen geneigd om in te vullen wat wel en niet de wil van God is. Dit is niet aan ons", aldus Corinne. Gelukkig zijn er ook veel mensen begripvol en worden we gesteund door mensen in onze omgeving. "De positiviteit en steun is heel bemoedigend", vertelt Rutger. "We zijn er nog niet, maar alle beetjes helpen", aldus Corinne.

Steun de kinderwens van Corinne en Rutger!

Reacties

J
Rutger en Corinne, ik wens jullie veel sterkte in jullie situatie. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk en ingewikkeld het is. Vrede van God gewenst.
“God gaf mij het woord: 'Niet opgeven'", aldus Corinne. Rutger zegt: “We stoppen na deze vijfde poging”. Corinne: “Ik geloof dat God ons een kind wil geven." Ik voel met hen mee. Ik weet hoeveel verdriet jonge mensen kunnen hebben, wanneer ondanks hun gebeden hun kinderwens niet vervuld wordt. Maar als God écht aan Corinne die belofte heeft gegeven (Als – Hoe kwam dat woord tot haar?) dan hoeven zij die vijfde poging niet eens te ondernemen. Dan mogen zij rustig vertrouwen, dat God hun een kind zal geven… langs de natuurlijke weg. Als.
T
Zet je niet vast op een kinderwens, maar focus op een moederwens. Adopteer een kind of ga voor een pleegkind.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen