#Nietalleen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Redactie

Je hoeft het niet alleen te doen: Landelijke campagne van platform #Nietalleen

Het platform #Nietalleen start een gezamenlijke campagne: ‘Je hoeft het niet alleen te doen!’. In de maand december bieden deelnemers een teken van licht aan in de vorm van een kaarsje met daarbij een klein gebaar, zoals een kopje koffie, een uitnodiging voor een maaltijd of praktische hulp. Op nietalleen.nl kan je hiervoor gratis kaartjes en kaarsenwikkels bestellen die je met een kaars of iets lekkers kan uitdelen in je wijk.

De campagne inspireert mensen om zelf een initiatief te starten, maar sluit ook goed aan bij bestaande initiatieven. De droom van de initiatiefnemers is dat niemand zich alleen voelt in deze tijd en dat het hele land ‘je hoeft het niet alleen te doen’ zal horen. Zo delen de kerken in Houten op kerstavond kaarsen met een kaartje uit aan dorpsgenoten. Richard Roest, initiatiefnemer: “Kerst is jaarlijks een hoogtepunt voor ons als kerken. Veel kan nu niet maar dat daagt ons juist nu uit om heel dicht bij mensen te komen en iets van hoop en licht te brengen.”

De campagne ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ sluit aan bij de overheidscampagne #eenkleingebaar die ook in december van start gaat.

Over #Nietalleen
Het platform #Nietalleen is opgestart vlak na het uitbreken van de coronacrisis. Met #Nietalleen worden al maanden talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers verbonden. Het platform wordt gecoördineerd door de EO en de Protestantse Kerk Nederland, in samenwerking met een groot netwerk van landelijke partners. Het platform is te bereiken via nietalleen.nl en 0800-1322. Mensen die behoefte hebben aan hulp of een luisterend oor kunnen contact opnemen en worden gekoppeld aan een lokaal initiatief.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen