voorganger Guillermo Maldonado King Jesus International Ministry
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Redactie

Voorganger megakerk vergelijkt coronavaccin met merkteken uit Openbaring 13

Voorganger Guillermo Maldonado waarschuwt zijn gemeenteleden voor het coronavaccin. Volgens de voorganger van megakerk King Jesus International Ministry wordt het virus gebruikt om de wereld voor te bereiden op de komst van de antichrist zoals beschreven in Openbaring, meldt de Christian Post. "Mensen, ik wil dat je me aankijkt. Dit is wat er gebeurt in de coronacrisis. We worden voorbereid op de regelingen van de antichrist", aldus Maldonado.

Volgens de voorganger heeft het vaccin overeenkomsten met het 'merkteken'. Zo zullen volgens Maldonado mensen verplicht een vaccinatiebewijs bij zich moeten dragen om te kunnen reizen en mogelijk het bewijs nodig hebben om bepaalde evenementen bij te wonen of winkels te kunnen bezoeken. "Het is gemaakt om je te volgen en te vervolgen. Neem het vaccin niet tot je. Geloof in het bloed van Jezus. Geloof in de heilige immuniteit", aldus de voorganger, gevolgd door een luid applaus van de megakerk.

De voorganger haalt verschillende Bijbelteksten aan, waaronder Openbaring 13 vers 16 tot 17. "En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig." (HSV)

De vaccinatie is een omstreden onderwerp, ook onder Nederlandse gelovigen. Volgens arts Alie Hoek is het vaccin een zegen. "‘Het’ coronavaccin komt eraan! Hoera! Of niet?", schreef Willem Ouweneel. Hij zette de theologische en medische bezwaren tegen het virus uiteen in een uitgebreide column.


Corona
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
Meer over Corona »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik denk niet dat het 'merkteken' een naïef gebeuren is waar goedgelovige mensen intuinen. Volgens mij houdt het verband met iets wat duidelijk tegen God's wil ingaat. En vaccinatie tegen een besmettelijke ziekte hoort daar niet bij.
openbaring begint eerst met opname daarna met heel veel ellende en dan pas het teken van het Beest. Waarom is er corona? God regeert toch de satan niet. Hoe vaak is de mens al gewaarschuwd door God met oorlog en ziektes in afgelopen eeuwen. Meestal liepen dan weer de kerken vol vanwege berouw. En nu? De mens, het rijke westen gelooft alleen maar in zich zelf en God ach is een lieve papa of bestaat God eigenlijk wel? jesaja 6 is ook onze God of vinden we dat moeilijk te geloven
W
- Een - virus (Corona is niet de laatste) is het perfecte voorwendsel.
Toon meer reacties (3)