Jerry Falwell Jr. met echtgenote Rebecca Falwell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Redactie

Jerry Falwell Jr. laat rechtszaak tegen Liberty University rusten

Jerry Falwell Jr. last een korte pauze in gedurende de rechtszaak tegen Liberty University. "Ik heb besloten om een pauze te nemen van mijn rechtszaak tegen Liberty University, maar ik zal alle opties op tafel blijven leggen voor een passende oplossing voor de kwestie", aldus Falwell volgens de Christian Post.

De voormalig directeur van de christelijke universiteit diende afgelopen zomer zijn ontslag in na het uitkomen van een langdurige affaire van zijn vrouw. "Falwells eenzijdige en vrijwillige ontslag was niet ingegeven door betalingen, beloften of andere tegenprestaties van Liberty", lichtte de christelijke universiteit toe. Eind oktober liet Falwell weten dat hij de universiteit aanklaagde wegens de schade aan zijn imago door uitspraken van de universiteit ten tijde van het ontslag.

Het is onduidelijk of Falwell de rechtszaak tegen Liberty University zal voortzetten. "De universiteit is blij met het nieuws dat Falwell de rechtszaak laat rusten. Ze zien uit naar de toekomst en hopen de zaak achter zich te laten", reageert Liberty.

Ontslag en 'moreel wangedrag'
Voor zijn ontslag werd Falwell op non-actief gezet, wegens een foto op zijn Instagram met een vriendin van de familie waarin zijn gulp open stond en zijn buik zichtbaar was. Volgens verschillende media duidde de foto op seksuele losbandigheid. Daarnaast had Falwell een drankje in zijn hand die leek op alcohol. Het is voor studenten van Liberty University ten strengste verboden om alcohol te drinken en verschillende seksuele contacten te hebben buiten het huwelijk.

Niet veel later getuigde een zwembadjongen van de familie van een langdurige seksaffaire met Rebecca Falwell, de vrouw van Jerry Falwell Jr.. Er gingen geruchten dat Falwell ook betrokken was bij de affaire, dit is echter nooit bevestigd.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen