Voorganger Andrew Brunson vervolging westerse christenen Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Nienke Alblas

Voorganger waarschuwt Amerikanen voor toename christenvervolging na verblijf in Turkse cel

Voormalig gevangengenomen voorganger Andrew Brunson waarschuwt westerse christenen voor een toename van christenvervolging. De Amerikaanse voorganger zat twee jaar vast in een Turkse gevangenis. Sinds zijn vrijlating zet Brunson zich in tegen vervolging. "De vijandigheid richting mensen die het geloof in Jezus Christus en Zijn leer omarmen zal toenemen", aldus Brunson op de Christian Post.

"De druk die we nu in ons land zien, zal toenemen, en een van deze vormen zal de vijandigheid zijn jegens mensen die Jezus Christus en zijn leer omarmen, die zich niet schamen om voor Hem op te komen", zei Brunson tijdens onlinegebedsconferentie Global Prayer for U.S. Election Integrity.

De Amerikaanse verkiezingen maken een belangrijk onderdeel uit van de veiligheid voor christenen volgens Brunson. Een onderwerp waar Brunson sinds in de afgelopen twee jaar na zijn vrijlating zorgen over maakt.

"Ik geloof dat vervolging toe zal nemen, ongeacht wie wint, en dat het snel komt en binnenkort. Dus als president Trump zegeviert, zal dat de vervolging op regeringsniveau vertragen, maar dit zal ons niet beschermen tegen de vijandigheid die in onze samenleving toeneemt richting volgelingen van Jezus. Hij was de meest liefdevolle, vriendelijke persoon in de geschiedenis. Toch noemden mensen Hem slecht", legt de voorganger uit.

Zoals mensen vroeger Jezus als 'slecht' afschilderden en Hem zelfs kruisigden, kunnen christenen ook vervolging verwachten voor hun idealen. Dit zal volgens Brunson niet stoppen met 'slechts een meningsverschil'. "Mensen zullen zeggen dat we (christenen, red.) slecht zijn en ze zullen hun eigen daden rechtvaardigen, omdat ze ons als slechte mensen zullen afschilderen. Wat sterk op mijn hart ligt, is dat we ons moeten voorbereiden en ons eigen harten moeten voorbereiden."

Bron afbeelding: YouTube NBC News


Christenvervolging
- Politie valt binnen tijdens kinderbijeenkomst megakerk in China
- Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom
- Daniela's vader werd doodgeschoten omdat hij vertelde over Jezus
- Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie
- Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"
Meer over Christenvervolging »

Amerikaanse verkiezingen
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

J
Ik denk dat dat. Brunson het helemaal goed ziet. Dat geldt ook voor Europa en Nederland. We moeten ons geestelijk gaan voorbereiden op meer druk, uitsluiting en vervolging. De Bijbel spreekt er duidelijk over.
W
Jezus heeft ons nooit geleerd om bang te zijn voor mogelijke vervolging. Hij leerde ons wél om voor tegenstanders te bidden en hen lief te hebben. Als wij in de eerste plaats aan onszelf denken zijn we net als de mensen die Hem niet kennen en falen we in deze opdracht.
M
@Geert Jager; die dingen die u in dit artikel leest, lees ik er toch echt niet in. Bij: "Hij was de meest liefdevolle, vriendelijke persoon in de geschiedenis.", gaat het over Jezus en niet Trump. Ook lees ik in dit artikel niets over een vergelijking van Trump met Jezus.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen