Bijbels
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Patrick Goede

160.000 Bijbels en christelijke boeken voor China in tijden van immense christenvervolging

In China neemt de vervolging van christenen zienderogen toe. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes te vinden. Zo heeft de christelijke organisatie Mission Cry dit jaar al 160.000 Bijbels en christelijke boeken richting het Aziatische land gestuurd. Met kerstmis staan er nog eens twee grote zeecontainers vol op het planning, dat meldt de Christian Post.

Volgens Jason Woolford, directeur van de stichting Mission Cry, hebben de Chinezen de Bijbels harder nodig dan ooit. Sinds januari is de vervolging van christenen in het land geïntensiveerd. "Er wordt niet over gesproken, maar als je kijkt naar het feit dat China bijbelwinkels sluit, en er op dit moment Bijbels uit onlinewinkels in China worden gehaald, zie je dat de overheid probeert de religie te beheersen. Net als destijds in nazi-Duitsland zijn er alleen door de staat erkende kerken."

De Chinese regering verbiedt de verzending van Bijbels naar het Chinese vasteland, maar staat verzending van Bijbels naar Hongkong nog toe, volgens Woolford. Hij merkt dat het land enige vrijheid in Hongkong behoudt om de illusie te wekken dat de rest van de Chinese bevolking vrijheid geniet. "Hongkong is dé manier voor China om te zeggen: 'Kijk, we zijn normaal.' Het is een paradepaardje. 'Stuur daar maar een Bijbel naartoe'", aldus Woolford. "We gebruiken dat strategisch."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events