Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 december 2020 door SDOK

Waarom ds. Paul Visser diep onder de indruk was van zijn reis naar India

"Het is net als met een laag asfalt waar een plantje doorheen groeit." Zo beschrijft ds. Paul Visser de vervolgde christenen in India die hij in de afgelopen jaren ontmoette. Hij raakte diep onder de indruk van de geestelijke weerbaarheid die hij bij hen zag. De kerk in India heeft met ontzettend veel tegenwerking te maken, maar Gods kracht is zoveel groter dat mensen tegen de verdrukking in schijnen als een licht en getuigen van dat wat hen eigen is geworden.

SDOK staat wereldwijd naast vervolgde christenen en roept christenen in Nederland op tot verbondenheid met hen.

"Midden in die wereld van hindoeïsme heeft de Levende van zich laten horen. Het is net als met een laag asfalt waar een plantje doorheen groeit: er breekt iets doorheen dat meer kracht heeft en wat niet tegen te houden is, zelfs niet door een laag asfalt."

In de nieuwste aflevering van podcast De Stem vertelt ds. Visser over de ontmoeting met een jongeman die volledig verlamd geraakt was, omdat hij het niet kon laten om Bijbels uit te delen. Desondanks straalt hij van vrolijkheid, omdat hij zoveel Bijbels uit heeft kunnen delen. Het doet de Nederlandse voorganger denken aan de gelijkenis van het zaad dat dertig-, zestig-, honderdvoudig vrucht draagt. "We mogen wel wat hogere ambities hebben."

De ontmoetingen zijn een spiegel voor de voorganger die jarenlang actief is geweest als pionierpredikant in de Amsterdamse Jordaan. "Je gaat erheen om hen te bemoedigen en dat is ook zo, maar dat doe je door naar hen te luisteren en hen te bemoedigen in hun geloof. Niet omdat ik van die geweldige verhalen heb. Dan voel ik me een kleine jongen: wat wij in Nederland doen is nog lang niet het echte werk."

Ds. Visser moedigt in deze podcastaflevering aan om na die gedachte nog een stap verder denken en de verhalen van vervolgde christenen naar onze context en postmoderne cultuur te vertalen. Hij doet een voorzet om er lessen uit trekken die ons helpen om geestelijk weerbaar te zijn en leren te volharden in het geloof.

Benieuwd wat volgens ds. Paul Visser het geheim van vervolgde christenen is? En hoe wij dit kunnen toepassen binnen onze Nederlandse context? Klik hier om de podcast te beluisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events