kerk amerika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 december 2020 door Redactie

Kerk in Californië beboet na niet opvolgen coronamaatregelen

Een kerk in Californië heeft een boete gekregen omdat men zich niet aan de maatregelen rondom corona heeft gehouden. In de Calvary Chapel van San Jose werden maandenlang erediensten georganiseerd met honderden bezoekers zonder mondkapje. Dat meldt Christian Post.

Gouverneur Gavin Newsom stelde in mei dit jaar al beperkingen in voor de hele regio. Dat hield onder meer in dat evenementen met meer dan 100 personen niet zijn toegestaan. Ook erediensten vallen daaronder. Een aantal kerken beroept zich echter op de vrijheid van godsdienst en bleef kerkdiensten organiseren met veel bezoekers. De Calvary Chapel ontving maandenlang zo’n 600 bezoekers tijdens de eredienst. Daarvoor werden meerdere boetes uitgedeeld voor een totaalbedrag van 350.000 dollar.

Men bleef echter diensten organiseren en dus besloot de staat om een rechtszaak aan te spannen. De rechter heeft de kerk nu veroordeeld tot een extra boete van 2500 dollar voor iedere dienst sinds 2 november waarbij de richtlijnen omtrent de volksgezondheid niet in acht zijn genomen.

Voorganger Michael McClure heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak: “Ik respecteer de rechter. Ik begrijp wat wetten zijn, maar er is een grotere wet. Als ik moet kiezen tussen het volgen van God en het volgen van de mens, moet ik doen wat Gods Woord zegt.”

Reacties

M
margreet Admiraal 16 dec.ja , vind ik ook ! die voorganger is eigenlijk heel erg goed ! God is de Baas van de kerk en niet de politiek .
Zeer terecht wat mij betreft.
"Wie niet horen wil, moet voelen"...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events