Bert en Willy Dorenbos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2020 door Redactie

Boze mailing van Bert en Willy Dorenbos: "We maken ons los van Schreeuw om Leven"

'Middels dit schrijven maken wij als stichters van ‘Schreeuw om Leven’ bekend dat wij ons per vandaag los maken van de stichting ‘Schreeuw om Leven’ zoals die op dit moment functioneert en onze laatste taak als adviseur neerleggen', schrijven Bert en Willy Dorenbos in een persbericht.

'We zeggen het vertrouwen op in het viertallige bestuur en willen niet langer gelieerd zijn aan de duistere keuzes, acties en handelswijzen van de leden van dit bestuur onder voorzitterschap van dhr. Jan Dirk van Nifterik. Wij blijven echter strijden voor terugkeer naar de eerdere, zo gezegende, situatie. Wij weten ons daarom geroepen om onze noodoproep tot gebed voor de bescherming van het ongeboren leven bekend te maken, opdat dit nodige en mooie werk kan doorgaan. Het is een geestelijke strijd te voeren met alleen de geestelijke wapenrusting (Efeze 6).'

Bert Dorenbos schrijft in een motivatie over hulpverleners die hun beklag deden over de directie bij het bestuur. Er is al langere tijd een meningsverschil tussen bestuur en directie over de leiderschapsvisie van Schreeuw om Leven. Het bestuur van de stichting wilde eerder niet expliciet duidelijk maken in hoeverre directeur Kees van Helden (op non-actief gesteld, red.) in het professionaliseren van Schreeuw om Leven tekort is geschoten. Wel is duidelijk dat het professionaliseren van Er is hulp, de hulpverleningstak van Schreeuw om Leven, de belangrijkste prioriteit voor interim-directeur Ed van Hell is. Hij werd aangesteld nadat Van Helden uit beeld verdween.

De oprichter van Schreeuw om Leven keurt de houding van het bestuur ten opzichte van Kees van Helden, zijn vrouw en verontruste medewerkers af. Hij zet ook zijn vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie die is ingesteld om de handelswijze van bestuur en directie te onderzoeken. Dorenbos is van mening dat de komst van interim-directeur Van Hell is bekokstoofd voordat directeur Kees van Helden zich ziek meldde en dat Van Hell met zijn werkwijze ingaat tegen de visie van Schreeuw om Leven. 'Terwijl de strijd om het leven in alle heftigheid heerst, wordt de directie van ‘Schreeuw om Leven’ het zwijgen opgelegd en vele medewerkers en vrijwilligers in het land in het ongewisse gelaten', aldus Dorenbos.

Het bestuur van Schreeuw om Leven laat via het Reformatorisch Dagblad weten dat men betreurt dat Dorenbos de publiciteit zoekt met een volgens hen onjuiste weergave van de werkelijkheid. Het bestuur neemt dan ook afstand van de mailing van Dorenbos en weigert inhoudelijk commentaar te geven over deze kwestie.

Lees ook: Wijdverspreide e-mail zorgt voor onrust bij Stichting Schreeuw om Leven.

Reacties

A
Op cip net een mooi artikel gelezen van Wilkin vd Kamp over vergeving. Laat de broeders tot verzoening komen en bidden om herstel!
“Echt een goed opbouwend stuk dit. Met hoor en wederhoor en argumentatie van beide kanten.” Ik had dit graag willen schrijven met een niet cynische ondertoon, maar helaas.
Wát er ook speelt: het wordt wat tragisch als mensen zichzelf belangrijker gaan vinden dan het doel waarvoor men zegt te staan.

Wat een enorme aanfluiting dit...

Elkaars voeten wassen is wat bijbelser dan elkaar de oren wassen.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen